Front TV

Deputeti Haxhiu: Kosova ka mundësi t’i bëjë 700 deri në 1000 teste në ditë

Deputeti Haxhiu: Kosova ka mundësi t’i bëjë 700 deri në 1000 teste në ditë
19:04 | 04 Gusht 2020

Deputeti Haxhiu i cili është anëtar i Komisionit për Shëndetësi, për të mos ardhur deri të kjo gjendje, ka propozuar që të bëhen më shumë teste, pasi që siç tha ai, Kosova ka mundësi t’i bëjë 700 deri në 1000 teste në ditë.

“Po prej fillimit ne kemi qenë shumë të zhurmshëm në këtë aspekt duke kërkuar që të ketë më shumë teste sepse kapacitetet e Kosovës mundësojnë që të bëhen prej 700 deri në 1000 teste në ditë, pra janë këto kapacitete dhe përse nuk janë bërë më shumë teste do të duhej të japin përgjigje dy ministrat të cilët kanë pasur për obligim t’i sigurojnë testet edhe ministri Vitia edhe ministri Zemaj”, tha Haxhiu për Front Online.

Klinikat të cilat po i trajtojnë pacientët me Coronavirus, kanë bërë apel te qytetarët të kenë kujdes pasi që numri i të infektuarve që po trajtohen është i madh, dhe se nuk kanë kapacitet të mjaftueshme në rast se numri rritet gjatë ditëve në vijim.

Lidhur me këtë deputeti Haxhiu, tha se rreziku që të ketë një kolaps në sistemin e shëndetësisë është evident, pasi që siç tha ai, situata ka dalë janë kontrollit.

Ai tha se për të mos ardhur deri të kjo situatë, Qeveria është dashur që më herët ta dërgon në Kuvend ligjin anticovid dhe ligjet tjera për rimëkëmbjen ekonomike.

“Po është rrezik evident dhe këtë e kam paralajmëruar një muaj më parë që Ministria e Shëndetësisë dhe Qeveria duhet të jenë shumë efikas në menaxhim të situatës, duhet të jenë në vendimmarrje më efikase pasi që situata mund të kolapsoj, këtë e kam paralajmëruar një muaj më par është dashur të sillet në Kuvend ligjin anticovid me të cilin do të parashihen edhe masat ndëshkimore, por nëse është e nevojshme të vjen në Kuvend edhe ligji për sëmundje ngjitës dhe atu të kemi një ndërhyrje pastaj në aspektin e çështjes ekonomike edhe aty është dashur të ketë nen të veçantë me mbështetë bizneset dhe qytetarët. Të gjitha këto kanë qenë të nevojshme të ndodhin, por Qeveria me shumë ngathtësi ka vepruar në situatën aktuale dhe situata ka dalë jashtë kontrolli”, tha Haxhiu për Front Online.

Deputeti i PDK-së: Shëndetësia afër kolapsit, situata ka dalë jashtë kontrollit

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera