Lajme

Mërgimtarët duhet t’i respektojnë këto rregulla kur të mbërrijnë në aeroportin e Prishtinës

Mërgimtarët duhet t’i respektojnë këto rregulla kur të mbërrijnë në aeroportin e Prishtinës
10:41 | 29 Shtator 2020

Autoritetet e Zvicrës ditë më parë e kanë hequr Kosovën nga lista e vendeve, qytetarët e të cilëve duhet të karantinohen nëse mbërrijnë në shtetin zviceran.

Ky lajm ka bërë që shumë mërgimtarë që jetojnë në Zvicër t’ua mësyjnë agjencive të udhëtimit për të rezervuar bileta për të ardhë për pushime në Kosovë.

Megjithatë, pavarësisht heqjes së kufizimeve, udhëtimi përmes aeroportit vazhdon t’i ketë disa kufizime. Në aeroportin “Adem Jashari” në Prishtinë kërkohet respektimi strikt i masave që janë ndërmarrë nga Qeveria e Kosovës.

Këto janë rregullat e udhëtimit në aeroportin e Prishtinës:

Ndryshimet në proceset e pasagjerëve / Kontrolloni IN

1. Askush nuk do të lejohet të hyjë në Terminal pa mbajtur maskë.

2. Ju lutemi të jeni prezent 3 (tre) orë para fluturimit tuaj të nisjes.

3. Ju lutemi ndiqni këshillat e stafit. Pasagjerët që refuzojnë të ndjekin ato rregulla ose ndonjë rregull tjetër nga linjat ajrore mund të refuzohen të fluturojnë.

4. Ju lutemi shtypni biletën tuaj ose tregoni biletën tuaj në telefonin tuaj celular në hyrje të Terminalit.

5. Udhëtarët që kanë nevojë për një shoqërues (të moshuar, lëvizshmëri të reduktuar, UM etj.) do të lejohen deri në kontrollin e sporteleve vetëm me 1 (një) tjetër vetëm një person shoqërues.

6. Kushdo që hyn në Terminal temperatura e trupit të tij do të kontrollohet. Nëse mund të përcaktohet ndonjë gjendje mbi temperaturën, çështja do t’i dorëzohet Agjencisë Kombëtare të Shëndetit dhe pasagjerët nuk do të lejohen të hyjnë në Terminal dhe të mos lejohen të fluturojnë.

Mbroni veten dhe të tjerët:

1. Duke filluar nga parku i makinave, gjatë check in, shqyrtimit dhe rradhëve të kontrollit të pasaportave, radhëve të zakonshme të kontrollit, etj. Rregulli minimal 1,5 metra zbatohet gjatë gjithë kohës. Shenjat e distancës 1,5 metra janë të fiksuara në tokë. Të gjitha paralajmërimet e tjera gjithashtu mund të jenë në bordet e informacionit, ekranet e njoftimeve të fluturimit dhe njoftimet.
2. Ju lutemi përdorni kabinetin e dezinfektimit në hyrje të terminalit.
3. Ju lutemi ndiqni rregullat, veçanërisht duke përdorur maska ​​dhe distancimin shoqëror dhe ndiqni këshillat e stafit.
4. Ju lutemi mbani distancën në 1.5 metër dhe ndiqni udhëzimet e përcaktuara.
5. Përshëndetjet gjatë kufizimeve aktuale nuk do të lejohen të hyjnë në ndërtesën e Terminalit.
6. Lani duart rregullisht dhe tërësisht me sapun.
7. Ju lutemi shmangni shtrëngimin e duarve
8. Ju lutemi përdorni mundësitë e check-in në internet sa më shumë që të jetë e mundur para se të mbërrini në aeroport.

Blini derivate me çmim të lirë dhe hyni në garë për të fituar banesë, iphone 13 e 19 shpërblime tjera

Të tjera