Bota/Rajoni

Dita kur Gjermania lëviz kryeqytetin nga Boni në Berlin

Dita kur Gjermania lëviz kryeqytetin nga Boni në Berlin
08:04 | 20 Qershor 2020

Bundestagu gjerman më 20 qershor të vitit 1991, voton për të lëvizur kryeqytetin nga Boni përsëri në Berlin.

Boni kishte qenë de fakto kryeqytet i Republikës Federale Gjermane. Në njohje të kësaj, ish-kryeqyteti mban një lloj titulli të veçantë, atë të qyteti federal (Bundesstadt).

Boni është vendlindja e kompozitorit Ludëig van Beethoven (1770). Bon rrjedh nga lashtësia dhe mban emrin e fisit gjermanik “Eburoni”

Menaxho shpenzimet dhe fito zbritje me aplikacionin e Petrol Company

Të tjera