Lajme

Qytetarët i kanë borxh 45 milionë euro ujësjellësit “Prishtina”

Qytetarët i kanë borxh 45 milionë euro ujësjellësit “Prishtina”
09:32 | 21 Shtator 2020

Ujësjellësi Regjional “Prishtina” iu ka bërë thirrje qytetarëve që t’i paguajnë faturat e ujit.

KRU “Prishtina”, njofton se borxhi i qytetarëve ndaj kësaj kompanie kap shumën e 45 milionë eurove.

Vetëm gjatë pandemisë borxhi ka arritur në 2 milionë euro.

“Çdo pagesë që ju e bëni për shërbimet e ujësjellësit dhe kanalizimit, do të kthehet në investime afatgjate, duke e përmirësuar në vazhdimësi çdo shërbim që ndërlidhet me ujin dhe kanalizimin. Ne kërkojmë nga ju që keni mundësi, të bëni pagesa për shërbimet e ujit dhe kanalizimit për dy arsye, mos lejimin e grumbullimit të borxhit tuaj dhe për shkak të ruajtjes së qëndrueshmërisë financiare të kompanisë që ndërlidhet me shërbimet e ofruara”.

“Nëse vendosni të realizoni pagesë në pikat e arkëtimit, ju lutem respektoni rekomandimet e Ministrisë së Shëndetësisë dhe IKSHPK-së për mbajtjen e distancës sociale dhe masat tjera mbrojtëse / vendosjen e maskës”.

“Përveq pikave të arkëtimit të KRU”Prishtina” sh.a., pagesa mund të bëni edhe përmes Postës së Kosovës, bankave komerciale dhe institucioneve mikrofinanciare. Ju që keni ankesa apo kërkesa, ju lutemi drejtohuni në zyren për konsumatorë të KRU ” Prishtina ” sh.a dhe aty kemi stafin profesional që është në shërbimin tuaj”.

“Nxitoni dhe paguani faturat e ujit, jemi në përgatitje të lëndëve të konsumatorëve borxhlinj për dërgim te përmbaruesit privat”- thuhet në njoftimin e KRU Prishtina.

Kush janë parakushtet efektivitetit dhe efiçiencës?

Të tjera