Lajme

Paralajmërohen protesta në klubet e natës, nëse nuk lejohet hapja e tyre

Paralajmërohen protesta në klubet e natës, nëse nuk lejohet hapja e tyre
18:34 | 02 Korrik 2020

Kryetari i Shoqatës së Gastronomëve, Petrit Kllokoqi, ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës që të lejojnë të hapen klubet e natës, në të kundërtën ai ka paralajmëruar protesta.

Kllokoqi ka thënë se duhet të krijohet një manual i ri për parandalimin e virusit COVID-19, dhe të gjendet një zgjidhje që nuk i dëmton këto biznese.

“Si Bashkëpronar i një klubi të natës në Prishtinë jam i detyruar të shpreh një mllef timin. Shumë standarde të dyfishta po aplikohen e që po krijojnë konfuzion edhe në kokën time. Një lokal me 30 m2 lejohet të punoj me 50-100 mysafir, ndërsa një lokal i natës me 2000m2 nuk lejohet të operojë aspak. Jam për rregulla por pa dëmtime në biznese të veçanta. Janë lejuar 7000 biznese gastronomie të operojnë e 16 klube të natës nuk po lejohen. Le të ketë një rregull të njëjtë dhe ne do e përkrahim, sa persona lejohen në metra katror aq do i lejojmë.

Klubi im ka edhe një teras/ambient i hapur. Ne kemi mundësi të zbatojmë çdo manual që na jepet sikur të na lejohet edhe operimi”, ka thënë ai në një reagim në Facebook.

Kllokoqi ka shtuar më tej se bizneset e tyre janë duke shkuar drejt bankrotimit.

“Ne, klubet e natës, e kemi përfitim remitencen, i kemi përfitimet nga diaspora e vera. Ne jemi duke vërejtur që ky numër i diasporës është tejet më i vogël se verat e kaluara. Nuk kemi numrin e njëjtë të diasporës këtë vit. Ne punësojmë gjatë periudhës verore si ZONE Club më shumë se 150 persona me gjendje financiare jo të mirë, e gjithë ata janë duke kaluar këtë kohë në varfëri të skajshme. Edhe ne si biznese po shkojmë drejt bankrotit e edhe punëtorët tanë drejt varfërisë së skajshme”, thotë ai.

Tutje, në reagimin e bërë ai ka thënë se shtetet fqinje kanë lejuar hapjen e klubeve të natës, prandaj edhe Kosova duhet të lejojë.

“Shtetet fqinje duke përfshire edhe Serbinë nuk kane zbuluar vaksinën, por kanë lejuar hapjen e klubeve të natës si dhe mbajtjen e festivaleve me kapacitet 100.000 persona sepse ne po na shkatërron ekonomia. Po ashtu edhe Mali i Zi ka lejuar klubet e natës dhe festivalet të funksionojnë. E Shqipëria verës asnjëherë nuk ka funksionuar me klube me ambient të mbyllur të natës gjatë verës sepse ata gjatë verës shfrytëzojnë klubet e plazheve apo beach club në bregdete, e ato gjithashtu janë duke funksionuar.

Ju bëjë thirrje Organeve kompetente që të na ftojnë për krijimin e një manuali të ri dhe bashkërisht të gjejmë një zgjidhje që nuk dëmton bizneset tona në veçanti, gjithnjë duke u kujdesur për shëndetin e secilit individ që na viziton. Në të kundërta ne do të organizojmë protesta në klubet tona, me distancë e me shenja sepse ATO PO LEJOHEN”, përfundon shkrimi i tij.

8 Marsi në Park Hotel & Spa – Që t’i të ndjehesh si Mbretëreshë ….

Të tjera