Lajme

“Zgjedhjet parlamentare të Serbisë në Kosovë – prania e inteligjences ruse dhe serbe mund ta tensionojë situatën”

“Zgjedhjet parlamentare të Serbisë në Kosovë – prania e inteligjences ruse dhe serbe mund ta tensionojë situatën”
11:41 | 21 Qershor 2020

Njohësi i çështjeve të sigurisë Nuredin Ibishi, ka komentuar mbajtjen e zgjedhjeve parlamentare të Serbisë në Kosovë.

Ibishi tha për Klan Kosova se prania e pjesëtarëve të inteligjences ruse rrezikon situatën e sigurisë në Kosovë.“Situatën e sigurisë është kërcënim kur të pranishëm kur ka të pranishëm pjesëtarëve pjesëtarë të inteligjencës ruse.

Kjo paraqet edhe rrezik për shëndetin e popullatës tonë për shkak të koronavirusit pasi kjo pandemi ende po vazhdon dhe nuk e di nëse janë ndërmarrë masat e duhura në këtë drejtim. Kjo mund ta rrezikojë shëndetin e qytetarëve. Pjesëtarët e inteligjences ruse kanë qenë të përfshirë edhe në rastet e tjera. Ju e dini edhe rastin në Malin e Zi, ku ata janë futur dhe kanë tentuar që të shkaktojnë destabilitet”.

Ai theksoi se beson se Kosova i ka marrë masat e nevojshme për të ruajtur normalitetin e situatës.Sipas tij tendencë për të shkaktuar incidente mund të ketë edhe në Luginën e Preshevës, pas arritjes së marrëveshjes për bashkimin e partive shqiptare atje.

“Kosova besoj se ka marrë masa në mbarëvajtje të procesit zgjedhor. Policia e Kosovës, Agjencia Kosovare e Inteligjencës, KFOR-i janë të angazhuar të mbajnë situatën e qetë në Kosovë”.

“Incidente nga ekstremistët serbë mund të ketë edhe në Luginën e Preshevës për shkak të marrëveshjes për Listën e Bashkuar të Shqiptarëve për Zgjedhjet në Serbi”.

Kush janë parakushtet efektivitetit dhe efiçiencës?

Të tjera