Lajme

Zemaj, qytetarëve: Nuk mund të ndalemi në gjysmë të rrugës

Zemaj, qytetarëve: Nuk mund të ndalemi në gjysmë të rrugës
08:15 | 17 Qershor 2020

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, përmes një video-mesazhi iu drejtua qytetarëve duke iu rikujtuar respektimin e Manualit për mbrojtje nga përhapja e virusit Covid-19, që u publikua të marten.

Zemaj tha se beteja e përbashkët kundër pandemisë do të vazhdojë, ndërsa durimi dhe disiplina e qytetarëve kanë shpëtuar shumë jetë.

Ai thekson se tashmë nuk mund të ndalemi në gjysmë të rrugës dhe se nuk mund të kthehemi mbrapa, duke iu kërkuar qytetarëve të respektojnë të gjitha rekomandimet e IKSHPK-së.

“Kemi një mesazh të qartë: Përdorini manualin! Bartni maska! Mbani distancën dhe mirëmbani higjienën”.

Ky manual ka për qëllim mbrojtjen e qytetarëve nga përhapja e infektimit me Covid, i cili përmban udhëzues të hartuar nga fusha të ndryshme të cilët paraprakisht janë analizuar dhe vlerësuar nga profesionistët shëndetësorë të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës, të aprovuar nga Ministria e Shëndetësisë.

Të gjitha institucionet respektive obligohen të zbatojnë masat e përcaktuara në këtë Manual, varësisht nga specifikat e tyre.

Prince Coffee House tani edhe në Vjenë të Austrisë

Të tjera