Lajme

Si dështoi mësimi nga distanca në Kosovë, sa fëmijë nuk e ndoqën fare

Si dështoi mësimi nga distanca në Kosovë, sa fëmijë nuk e ndoqën fare
10:06 | 31 Gusht 2020

Ministri i Arsimit, Ramë Likaj, ka thënë se viti i ri shkollor do të nisë më 14 shtator, ashtu siç ka rekomanduar Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik dhe Ministria e Shëndetësisë.

“Me aprovimin e ligjit anti-COVID-19 dhe miratimin në gazetën zyrtare, Ministria e Shëndetësisë ka autorizime të mëdha dhe para se të merret vendimi jemi ftuar bashkë me SBASHK-un, Shoqatën e Prindërve, Ministrinë e Shëndetësisë… dhe kemi dëgjuar rekomandimet dhe vendosëm që viti i ri shkollor të fillojë 14 shtator”, është shprehur Likaj.

Ai ka thënë se një numër i madh i nxënësve për arsye të ndryshme e kanë pasur të pamundur që ta vazhdojnë mbajtjen e mësimit nga distanca.

“Nëntë mijë e 700 nxënës nuk kanë qenë në gjendje që ta vazhdojnë mësimin në distancë. Dikush s’ka pasur pajisje teknologjike, qasje në internet dhe qasje në sistemin kabllor ose ka qenë numri i madh i fëmijëve në një familje”, ka deklaruar Likaj.

Me rastin e Black Friday, 28 Nëntorit dhe 32 vjetorin e kompanisë, Petrol Company me çmime marramendëse në derivate dhe…

Të tjera