Bota/Rajoni

Mbi 15 milionë raste me COVID-19 në botë

Mbi 15 milionë raste me COVID-19 në botë
20:22 | 22 Korrik 2020

Më shumë se 15 milionë raste me koronavirusin e ri janë regjistruar zyrtarisht në botë, prej të cilëve një milionë në të paktën pesë ditë, sipas të dhënave zyrtare.

Të paktën 15 007 291 raste, prej të cilave 617 603 të vdekur janë regjistruar në botë, veçanërisht në SHBA, vendi më i prekur nga pandemia me 3 915 780 raste dhe 142 312 të vdekur dhe në zonën e Amerikës Latine dhe Karaibe me 3 956 997 raste dhe 167 377 të vdekur, raporton ATSh.

Në shtatë ditë më shumë se 1,6 milionë raste të reja janë regjistruar në botë.

Ky numër i rasteve të diagnostikuara nuk reflekton numrin real të kontaminimeve pasi shumë vende testojnë vetëm rastet që kanë nevojë për shërbim spitalor.

Filloi aplikimi për gjeneratën e 10-të të KEDS Academy për nxënës dhe studentë të rinj

Të tjera