Lajme

Ky është ushtari i UÇK-së që kishte arritur t’ia merrte nga dora armën serbit në Prishtinë

Ky është ushtari i UÇK-së që kishte arritur t’ia merrte nga dora armën serbit në Prishtinë
11:57 | 22 Qershor 2020

Në qershor të vitit 1999, në qendër të Prishtinës, kishte ndodhur një incindet i jashtëzakoshem ku tre serbë donin ta ekzekutonin një shqiptar, shkruan FM Images.

Pas hyrjes së forcave të NATO-së në Kosovë në qershorin e vitit 1999 ende kishin mbetur mbeturina të paramilitarëve serb qe ëndërronin te vazhdojnë qëndrimin e tyre ne Kosovën e lirë. Ngjarja që shihni në këtë video ka të bëj me Haxhë Balidemaj, pjesëtar i batalonit Atlantiku të UÇK-së, batalion i përberë nga diaspora e shqiptare e Amerikës.

Haxhë Balidemaj, pjesëtar i batalonit “Atlantiku” të UÇK-së

Në ballafaqim e sipër shihet në video se si në prezencë te ushtarëve te KFOR-it, serbi i armatosur me automatik, Haxha arrin ta çarmatos atë dhe vërehet qartë se si qyqar serb ik i tmerruar.

Haxhe Balidemaj është një aktivist i dalluar ne diasporën shqiptare te SHBA-ve por edhe një biznesmenë i suksesshëm si këtu e po ashtu edhe ne atdhe. Kur Kosova kishte nevojë shumë për bijtë e vet Haxhe Balidemaj la çdo gjë për te i dal zot atdheut sepse alternativ tjetër nuk kishte “O sot o kurrë”.

Blini derivate me çmim të lirë dhe hyni në garë për të fituar banesë, iphone 13 e 19 shpërblime tjera

Të tjera