Lajme

KMDLNj dënonon kërcënimin ndaj Vjosa Osmanit, kërkon nga Policia të bëjë hetime të shpejta

KMDLNj dënonon kërcënimin ndaj Vjosa Osmanit, kërkon nga Policia të bëjë hetime të shpejta
13:33 | 02 Korrik 2020

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut, ka dënuar kërcënimin ndaj kryetares së Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmanit

Përmes një komunikate për media, KDMLNj thotë se numri i atyre që kërcënojnë dhe po trajtohen nga drejtësia është i vogël.

“Sipas raportit të Policisë së Kosovës dhe burimeve brenda Kuvendit të Kosovës që i janë dhënë KMDLNj-së, kryetarja e Kuvendit të Kosovës, zonja Vjosa Osmani, është kërcënuar përmes rrjeteve sociale. Nuk është hera e parë që udhëheqësit më të lartë të shtetit apo familjarët e tyre kërcënohen ndërkaq numri i atyre që kërcënojnë dhe trajtohen nga drejtësia është fare i vogël”, thuhet në deklaratën e KMDLNj’së.

KMDLNj ka kërkuar nga policia që të bëjë hetime të shpejta, në mënyrë që kërcënuesit të kapen dhe të sillen para organeve të drejtësisë.

“KMDLNj kërkon nga Policia e Kosovës përkatësisht nga njësia kundër krimeve kibernetike tē bëjë hetime të shpejta dhe profesionale në mënyrë që kërcënuesi /it të kapen dhe të sillen para organeve të drejtësisë. Kërcënimet që u bëhen bartësve më të larta të posteve në Kosovë në përgjithësi dhe në rastin konkret ndaj kryetares së Kuvendit , zonja Vjosa Osmani janë edhe sulme ndaj institucioneve të shtetit që i drejtojnë e që nuk duhet të tolerohen në asnjë mënyrë”, thotë KMDLNj.

“KMDLNj e dënon kërcënimin ndaj kryetares së Kuvendit duke e mbështetur punën e saj në kuadër të mandatit kushtetues sikur që kërkon të mos paragjykohet motivi apo kërcënuesit e mundshëm, deri në përfundim të hetimeve”, thuhet në komunikatë.

Comodita nis 35 kontejnerë me dyshekë për në SHBA

Të tjera