Bota/Rajoni

Kishin planifikuar ushtrime ushtarake me Bjellorusinë, BE e detyron Serbinë t’i suspendojë ato

Kishin planifikuar ushtrime ushtarake me Bjellorusinë, BE e detyron Serbinë t’i suspendojë ato
17:15 | 09 Shtator 2020

Serbia ka suspenduar të gjitha ushtrimet dhe aktivitetet tjera ushtarake me partnerët e saj për gjashtë muajt e ardhshëm.

Qeveria e Serbisë ka vendosur që të suspendojë të gjitha ushtrimet ushtarake dhe aktivitetet e tjera me partnerët e saj për gjashtë muajt e ardhshëm.

Pas mbledhjes së qeverisë së Serbisë, ministri i Mbrojtjes, Aleksander Vulin tha se Serbia është nën presion të tmerrshëm dhe të pamerituar nga Bashkimi Evropian.

“Presionet të cilat nuk kanë kuptim nuk bazohen në vendimet, në aksionet tona apo në realitet janë rezultat i histerisë që përcakton vendimet politike dhe janë udhëzime të vendeve të mëdha dhe të fuqishme. Ne kërkojmë që të ardhmen tonë evropiane ta lëmë në koston e të ardhmës tonë evropiane. “Presion edhe më i madh në politikat tona, por gjithashtu edhe nga njerëzit në Kosovë dhe Republika Srpsa, le të pezullojmë ushtrimet ushtarake të planifikuara në Bjellorusi”, tha Vulin, shkruan N1.

“Në periudhën e ardhshme gjashtë mujore, ne nuk do të marrim pjesë në asnjë ushtrim apo aktivitet ushtarak me NATO’n, Rusinë, Shtëpinë e Bardhë, Kinën, Bashkimin Evropian, lindjes apo perëndimit. Pjesëmarrja jonë në operacionet paqeruajtëse do të rishikohet dhe nëse është e nevojshme do të suspendohet”, përfundoi Vulin.

Prince Coffee House tani edhe në Vjenë të Austrisë

Të tjera