Ekonomi

Bajrami: Shpenzimet buxhetore janë planifikuar të jenë në vlerë prej 2 miliardë e 620 milionë

Bajrami: Shpenzimet buxhetore janë planifikuar të jenë në vlerë prej 2 miliardë e 620 milionë
15:22 | 08 Korrik 2020

Me shumicë votash anëtarët e Komisionit për Financa dhe Transfere kanë miratuar rishikimin e buxhetit për vitin 2020 dhe i njëjti është proceduar në Kuvend për miratim.

Në Komisionin për Financa dhe Transfere gjatë shqyrtimit të rishikimit të buxhetit për këtë vit, janë dhënë vërejtje për këtë projektligj nga deputetët e partive opozitare pasi sipas tyre nuk është adekuat për gjendjen e krijuar nga Covid-19.

Derisa ministrja e Financave Hykmete Bajrami, duke arsyetuar Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit mbi Ndarjet Buxhetore për Buxhetin e viti 2020, ka thënë pandemia Covid-19 ka goditur të hyrat buxhetore sikur edhe sektorin privat dhe për këtë është i domosdoshëm rishikimi.

Prandaj, për të reflektuar rënien e të hyrave dhe gjendjen e rëndë të bizneseve dhe punëtorëve, qeveria sipas saj ka marrë nismë ligjore qysh në fillimin e punës në rishikimin e buxhetit për të marrë veprime për t’u përballë me virusin korona.

Ministrja Bajrami theksoi se buxheti i rishikuar mundëson implementimin e programit të Qeverisë, derisa shtoi se pritjet për rritje ekonomike për vitin 2020 do të jenë minus 3 për qind.

“Projeksionet mbi të hyrat buxhetore tregojnë se në vitin 2020 të hyrat totale do të jenë në vlerë prej 1 miliard e 788 milionë euro. Krahasuar me vitin 2019 ne presim të kemi një rënie prej 5 përqind apo rreth 100 milionë euro më pak. Ndërsa, në krahasim me buxhetin origjinal 2020 rënia është mjaft e madhe 232 milionë euro… Propozimi që keni para jush reflekton prioritet e qeverisë, gjithsejtë shpenzimet buxhetore janë planifikuar të jenë në vlerë prej 2 miliardë e 620 milionë, që paraqet një rritje prej 25 përqind më shumë se buxheti i ekzekutuar 2019 ose 520 milionë euro më shumë. Tek shpenzimet që lidhen me programin për rimëkëmbje ekonomike është aplikuar shuma prej 385 milionë për 2020”, tha Bajrami.

Prince Coffee House tani edhe në Vjenë të Austrisë

Të tjera