Front TV

Për pesë muaj, 648 raste të dhunës në familje në Kosovë

Për pesë muaj, 648 raste të dhunës në familje në Kosovë
12:07 | 27 Qershor 2020

Rastet e dhunës në familje prej fillimit të këtij viti e deri më tani kanë shënuar rritje për 24.37 për qind në krahasim me pesë mujorin e vitit të kaluar.

Sipas drejtorit të Departamentit për Operacione në Policinë e Kosovës, Afrim Ahmetit, gjatë periudhës janar – maj të këtij viti në policinë e Kosovës janë raportuar 648 të dhunës në familje.

LEXO EDHE: 37 zyrtarë policorë të infektuar me Covid-19, 158 në vetizolim

“Nga janari në maj, gjatë katër mujorit të vitit 2020, kemi pasur një rritje prej 24.37 për qind. Janar-maj 2020, kanë qenë 648 raste përderisa, janë-maj 2019 kanë qenë 521 raste. Vërtetë është shqetësuese. Ne kemi njësi të trajnuara për trajtim për rastet e dhunës në familje, dhe me shumë kujdes i trajtojmë këto raste”, ka thënë Ahmeti për Front Online.

Ahmeti i cili vlerëson se është rritur besueshmëria e qytetarëve në raportimin e këtyre rasteve, deklaroi po ashtu se viktimat e dhunës në familje po i raportojnë këto raste në policinë e Kosovës, në kohën e duhur.

“Edhe pse për një kategori të rasteve ne e vlerësojmë që vërtetë për çdo ditë besueshmëria e qytetarëve po rritet në policinë e Kosovës, dhe rastet që në të kaluarën nuk janë raportuar, tani qytetarët po kanë besim dhe viktimat e dhunës në familje po i raportojnë këto raste në polici në kohën e duhur”, tha tutje Ahmeti për Front Online.

 

Apliko online për kredi në IBAS, përfito subvencionim nga Qeveria

Të tjera