Lajme

Pas nënshkrimit, Hoti e Grenell njëzëri: Kjo marrëveshje do të krijojë mijëra vende pune

Pas nënshkrimit, Hoti e Grenell njëzëri: Kjo marrëveshje do të krijojë mijëra vende pune
19:59 | 21 Shtator 2020

I dërguari special i SHBA-së për dialogun Kosovë-Serbi, Richard Grenell sot është takuar me Kryeministrin e Kosovës, Avdullah Hoti, me të cilin ka nënshkruajtur marrëveshjen për fillimin e zbatimit të marrëveshjes për normalizimin ekonomik mes Kosovës dhe Serbisë, të arritur më 4 shtator në Uashington, raporton Front Online.

Pas nënshkrimit të marrëveshjes Grenell dhe Hoti kanë mbajtur një konferencë për media ku, Kryeministrit Hoti tregoi se cfarë kanë biseduar gjatë takimit me delegacionin e SHBA-së të kryesuar nga Grenelli.

Hoti tha se prezenca e delegacionit amerikan, tregon serizoitetin e Presidentit Trump për arritjen e marrveshjës finale ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

“Ne sot ishin të nderuar të presim në qeverin e kosovës delegacionin e kryesuar nga grenelli ishte një agjencion kyqe për zbatimin e marrëveshjës në Shba, prezenca e tyre e tregon seriozitetin e presidentit tranp drejt finalizinit të marrveshjes finale ndërmjet te dy vendeve, kishim një bised të detajuar për të gjitha pikat e marrveshjës, tani është krijuar një momentum i ri,  kjo marrveshje do të krijoj mijra vende të reja të punës, ne i kemi bërë përgaditjet e nevojshme dhe presim që ministrat përkatës të lëvizin në zbatim të marrveshjes”, deklaroi Hoti.

Ndërsa Grenelli, tha se kjo arritje e marrveshjës do t’i ndihmojë ekonomisë së Kosovës dhe do të hapen shumë vende të reja të punës.

“Jam i lumtur të jam këtu, për një marrveshje të rëndësishme, këtu iam të tregoj marrveshjen ekonomike, zbatimi i kësaj marrveshjë është me rëndësi dhe ne jemi këtu për ta bërë atë funksionale.

Dua të falenderoj presidentin thaci, kryeministrin dhe ministrit për punën që kanë bërë për këtë projekt, ne do t’i ndihmojmë ekonimis, do të hapim vende të reja të punëa, Presidenti Trump që nga fillimi ka qenë pro marrveshjës ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

“Ne çfarë po bëjmë është krijimi i vendeve të reja te punës për popullon e Kosovës”, u shpreh Grenell.

Përvec Grenellit në Kosovë ka arritur edhe  një delegacion i qeverisë amerikane i udhëhequr nga kryeshefi Ekzekutiv i Korporatës Ndërkombëtare të Financave të Zhvillimit të SHBA-së (DFC) Adam Boehler.

 

https://www.facebook.com/FrontOnlineMedia/videos/1037149583372692/

Kush janë parakushtet efektivitetit dhe efiçiencës?

Të tjera