Lajme

Paralajmëron infektologu kosovar: E keqja nga Covid- 19 ende s’ka kaluar

Paralajmëron infektologu kosovar: E keqja nga Covid- 19 ende s’ka kaluar
07:34 | 28 Shtator 2020

Infektologu, Izet Sadiku përmes një postimi të bërë në rrjetin social Facebook, ka shkruar rreth situatës me pandeminë COVID-19, ku tash e gjashtë muaj po ballafaqohen qytetarët e vendit tonë.

Ai ka thënë ndër të tjera, se rënia e numrit të rasteve ditëve të fundit, s’duhet të krijojë kënaqësi e të sillemi të papërgjegjshëm, pasi që sipas tij tani po hyjmë në një periudhë e cila favorizon përhapjen e këtij virusi.

Ky është postimi i plotë i tij (pa ndërhyrje):

COVID19- si duhet ecur më tutje

Kosova në ditët e fundit ka shënuar rënje te rasteve me COVID19.

Kjo është si pasojë e masave që ka marre qeveria për parandalimine COVID19 dhe angazhimi i qytetarëve në respektimin e masave nga ana e qytetarëve.

Por kjo situatë nuk guxon të krijoj knaqësi dhe të sillemi papërgjegjëshëm.

Tani po hym ne nje periudhe e cila e favorizon përhapjen e COVID19 si :

?paraqitja e gripit sezonale që e komplikon situatën rreth dignostifikimit më tê shpejt ,

– lirimi i masave dhe

– qëndrimi i njerëzve na hapsira të mbyllura errit mundësin per bartje së sëmundjes.

Për këtë arsye duhet një anahzhim i të gjithëve, i qytetarëve dhe i institucioneve me qëllim që të mbajm numrin e vogel të rasteve dhe kështu bashkarishtë të shpëtojmë jetë.

Në këtë ballafaqim, rolin primar duhet ta mbajnë profesionistët shëndetësor e në asnjë mënyrë nuk duhet politikanët të dalim para profesionistëve shendetësor.

 

Petrol Company zbret çmimet në Ditën e Verës: Benzinë 1.70 euro dhe Diesel 1.85 Euro për litër

Të tjera