Lajme

Nesër fshatrat e Lipjanit dhe disa zona periferike do të kenë reduktime të ujit

Nesër fshatrat e Lipjanit dhe disa zona periferike do të kenë reduktime të ujit
17:11 | 30 Qershor 2020

Kompania Rajonale e Ujësjellësit “Prishtina” njofton se nga nesër në Lipjan do të fillojë me reduktime të ujit të pijshëm, për shkak të rritjes së konsumit si shkak i keqpërdorimit të ujit të pijshëm.

“Duke e parë gjendjen momentale të burimeve të puseve nëntokesore të ujit të pijshëm , të cilat kanë rënje të nivelit si shkak i mungesës së reshjeve atmosferike, jemi të detyruar të fillojmë me reduktime të ujit të pijshëm nga dita e nesërme, 1 korrik 2020 për shkak të rritjes së konsumit si shkak i keqpërdorimit të ujit të pijshëm për 10.100 ( dhjetë mijë e njëqind) konsumatorë . Qendra e qytetit të Lipjanit nuk do të ketë reduktime të ujit me përjashtim të kateve të larta banuese” thuhet në komunikatë.

Poashtu, nëse kërkesat për ujë rriten edhe më shumë, atëherë orari do varet nga konsumi i ujit.

Orarin dinamik të reduktimeve të ujit e gjeni bashkëngjitur më poshtë.

KRU”PRISHTINA” SH.A – NJËSIA OPERATIVE E UJËSJELLËSIT LIPJAN ORARI I REDUKTIMEVE FILLON ME 01 KORRIK 2020

REDUKTIMET BËHEN NË QYTETIN E LIPJANIT LAGJET PERIFERIKE DHE NËPËR DISA FSHATRA RURALE ME KOHËZGJATJE ;

3 ORË ME UJË 3 ORË PA UJË

MBYLLJA HAPJA MBYLLJA HAPJA MBYLLJA HAPJA

ORA ORA ORA ORA ORA ORA
ZONA 1 9 12 15 18 21 24

MBYLLJA HAPJA MBYLLJA HAPJA MBYLLJA HAPJA

ORA ORA ORA ORA ORA ORA
ZONA 2 9 12 15 18 21 24

MBYLLJA HAPJA MBYLLJA HAPJA MBYLLJA HAPJA

ORA ORA ORA ORA ORA ORA

ZONA 7 9 12 15 18 21 24

Zona 1 – Bënë reduktimin sipas rrugëve; “Fehmi Agani Iliria ,Gafurr Hyseni, Arsim Zeqiri, Brahim Krasniqi, Ismail Dragusha, Xhevdet Breznica, Pjetër Bogdani Mbreti Agron, Hamdi Bislimi , Malet e Sharrit, Nënë Tereza, Shyqeri Haziri Ismail Luma, Jeton Fazliu, Armend Ahmeti, 24 marsi, Bajram Curri, Pranvera 81, 7 Shtatori, Ali Hadri, Ali Podrimja, Justinjani, Habibe Shehu, Besëlidhja Hagji Zeka, Nezë Buja, Zekë Luma dhe Anton Qeta”.

Zona 2- Bënë reduktimin sipas rrugëve; Fshatrat, Hallaq i Vogël, Ruvc i ri dhe Ruvc i vjetër.

Zona 7- Bënë reduktimin sipas rrugëve; “Lekë Dukagjini, Luigj Gurakuqi, Martirët Lipjan, Ibrahim Rugova, Liburna, Një Maji, Josifa Panqiqa, Proleterski Brigada, Starine Novaka, Zveqanka, Braqe Aksiq, Fshati Suhadoll i Hashanve dhe Suhadolli i komuniteteve pakicë.

REDUKTIMET BËHEN NË LAGJET PERIFERIKE TE QYTETIT TË ZONAVE 1 DHE 6

3 ORË ME UJË 3 ORË PA UJË

MBYLLJA HAPJA MBYLLJA HAPJA MBYLLJA HAPJA
ORA ORA ORA ORA ORA ORA
Zona 1 dhe 6 12 15 18 21 24 03
Zonat 1 e reduktimit është sipas rugëve; “Halil Metaj, Hamit Bytyqi, Idriz Ajeti, Bajram Gashi,Fehmi Jupa, Qerim Banulla, Ramiz Shala,Vezir Kolshi, Avdi Avdiu, Agim Ademi”.

Zona 6 e reduktimit është sipas rugëve;” Rexhep Akllapi, Halit Akllapi, Flaka e Janarit, Bahri Fazliu, Burimi, Epopeja e UÇK, Idriz Seferi, Milazim Petrova, Jetish Akllapi, 26 marsi dhe Martirët e Akllapit”.

REDUKTIMET PËR 17 FSHATRA RURALE BËHEN ME KOHËZGJATJE ;

6 ORË ME UJË 6 ORË PA UJË

Janjevë, Teqe , Gushtericë e Epërme ,Gushtericë e Ulët, Livagje, Dobrotin, Konjuh, Qallapek, Banullë, Gllogoc, Smallushë,

Orari i reduktimeve fillon nga ora 12 deri 18 dhe nga ora 24 deri 06

Gadime e Epërme, Gadime e Ulët, Babush i Muhaxherve, Gllavicë , Marec, Banullë, Gllogoc, Smallushë,

Janjevë, Teqe, Gushterice e Eperme ,Gyshterice e Ulët, Livagje, Dobrotin, Konjuh, Qallapek, Banullë, Gllogoc,Smallushë,

Orari i reduktimeve fillon nga ora 6 deri 12 dhe nga ora 18 deri 24

REDUKTIMET PËR 6 FSHATRA RURALE BËHEN ME KOHËZGJATJE ;

4 ORË ME UJË 2 ORË PA UJË

Poruroc, Torinë, Sllovi, Magurë, Medvec dhe Dobrajë e vogël.

Orari i reduktimeve fillon nga ora 8:00 deri 10:00,

Orari i reduktimeve fillon nga ora 12:00 deri 14:00,

Orari i reduktimeve fillon nga ora 16:00 deri 18:00,

Orari i reduktimeve fillon nga ora 20:00 deri 22:00.

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera