Lajme

Në një shkollë në Prishtinë, katër mësimdhënës dalin pozitiv me Covid-19

Në një shkollë në Prishtinë, katër mësimdhënës dalin pozitiv me Covid-19
11:16 | 27 Shtator 2020

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj ka njoftuar se në shkollën “Faik Konica” në Prishtinë katër arsimtarë kanë rezultuar pozitivë me Covid-19, ndërsa mësimi në këtë shkollë do të kalojë në skenarin “C”, pra mësimin online për dy javë.

Zemaj bën thirrje që të respektohen masat anti covid, dhe të punojmë për të mirën e fëmijëve tanë.

Nga dita e parë e fillimit të Vitit të Ri shkollor, kemi bërë thirrje për kujdes të shtuar, respektim të masave anti covid por edhe vigjilencë në shkolla.

Me gjithë përgatitjet në bazë të rekomandimeve, situata ka ndryshuar në shkollën “Faik Konica” në Prishtinë.

Nga hulumtimi dhe mbikëqyrja e situatës epidemiologjike, IKShPK ka bërë testimin e të gjithë arsimtarëve, katër prej të cilëve rezultuan pozitiv me Covid 19.

Prandaj, IKShPK ka rekomanduar që mësimi në shkollën “Faik Konica”, nga skenari “A”, të kaloj në skenarin “C”, mësimin online, për dy javë.

IKSHPK dhe Drejtoria komunale e Arsimit në Prishtinë do të monitoroj gjendjen në vazhdimësi, ndërsa, Task Forca komunale bashkë me Institutin do të bëjnë vlerësimin e gatishmërisë së shkollës për të rifilluar mësimin në skenarin “A”.

Të nderuar nxënës, mësimdhënës, prindër,

Kërkoj të respektoni masat anti covid, të jemi bashkëpunues dhe të gjithë së bashku të punojmë për të mirën e fëmijëve tanë, të mos përsëriten rastet e tilla.

 

 

 

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera