Front TV

Në mungesë të substancave narkotike gjatë pandemisë, personat e varur nga drogat ushtruan dhunë në familje

Në mungesë të substancave narkotike gjatë pandemisë, personat e varur nga drogat ushtruan dhunë në familje
12:25 | 27 Qershor 2020

Në një intervistë për Front Online drejtori i Departamentit për Operacione në Policinë e Kosovës, Afrim Ahmeti thotë se jo të gjitha rastet e raportuara për dhunë në familje, janë incidente që kanë ndodhur ndërmjet bashkëshortëve.

LEXO EDHE: 37 zyrtarë policorë të infektuar me Covid-19, 158 në vetizolim

Ai thotë se mungesa e substancave narkotike gjatë kësaj periudhe pandemie, ka ndikuar te përdoruesit e rinj të cilët më pas kanë shprehur dhunë fizike ndaj prindërve të tyre.

LEXO EDHE: Gjatë pandemisë, 1500 raste të mosrespektimit të masave kufizuese, 250 të arrestuar

“Rastet e izolimeve të njerëzve gjatë pandemisë ka ndikuar edhe në aspektin psikologjikë të njerëzve. Kemi pasur raste të dhunës në familje, nuk janë të gjitha incidente ose dhunë në mes bashkëshortëve. Kemi pasur një përqindje kur fëmijët kanë përdorur dhunë ndaj prindërve të tyre. Fatkeqësisht janë një kategori e tyre që abuzojnë me substanca narkotike, dhe si rezultat i izolimit në shtëpi dhe s’kanë mundur të vijnë deri te substancat narkotike kanë qenë agresivë dhe kanë përdorur dhunë ndaj familjarëve të tyre”, tha Ahmeti për Front Online.

NimiTV ofron 30% zbritje për Black Friday

Të tjera