Front TV

Gjatë pandemisë, 1500 raste të mosrespektimit të masave kufizuese, 250 të arrestuar

Gjatë pandemisë, 1500 raste të mosrespektimit të masave kufizuese, 250 të arrestuar
11:53 | 27 Qershor 2020

Me fillimin e përhapjes së pandemisë Covid-19, mungesa e bazës ligjore sipas drejtorit të Departamentit për Operacione në Policinë e Kosovës, Afrim Ahmetit e ka gjetur policinë e Kosovës, në një situatë të pafavorshme për ndalimin e qytetarëve të cilët nuk i kanë respektuar masat kufizuese të lëvizjes.

LEXO EDHE: 37 zyrtarë policorë të infektuar me Covid-19, 158 në vetizolim

Mirëpo, pavarësisht kësaj, ai thotë se policia ka vazhduar me punën për, siç thotë Ahmeti, ashtu siç e kanë obliguar ligjet në fuqi, shkruan Front Online.

Deri më tani, sipas tij, në tërë territorin e Kosovës janë hapur 1500 raste ndaj 2500 personave të cilët nuk i kanë respektuar këto masa.

Kurse, rreth 250 qytetarë kanë qenë të arrestuar të cilët më pas janë liruar më procedurë të rregullt.

E, për këta të fundit sipas Ahmetit, mbetet që Prokuroria dhe Gjykata të vendosin se çfarë do të ndodhë me fatin e tyre.

“Diku mbi 1500 raste i kemi hapur ndaj 2500 personave. Diku rreth 250 prej tyre kanë qenë të ndaluar nga policia dhe më pas janë liruar me procedurë të rregullt. Mbetet që Prokuroria dhe Gjykatat kompetente të vendosin për fatin e rasteve të tilla”, ka thënë Ahmeti për Front Online.

Çmime më të lira të naftës dhe oferta fantastike në Petrol Company

Të tjera