Lajme

Ministrit serb i ndalohet hyrja në veri të Kosovës

Ministrit serb i ndalohet hyrja në veri të Kosovës
17:01 | 30 Shtator 2020

Ministrit serb të Arsimit, Mladen Sharçeviq, i është ndaluar hyrja në Kosovë.

Ministria e Punëve të Jashtme ia refuzoi kërkesën për vizitë.

MPJ’ja e ka konfirmuar për Express se Sharçeviq kishte paraparë të vizitonte një institucion arsimor në veri të Mitrovicës.
Ky refuzim për hyrje në shtetin e Kosovës është bërë për disa arsye. Ministri serb nuk u lejua të hyjë në Kosovë për shkak të vazhdimit të fushatës së Serbisë për mosnjohje të Kosovës nga shtete të ndryshme të botës.

Shkak i këtij ndalimi janë bërë edhe fletarrestimet e Interpolit të azhurnuara nga Serbia kundër qytetarëve të Kosovës si dhe mirëmbajtja e strukturave paralele.

Kjo nuk është hera e parë që ministrit Sharçeviq i është ndaluar hyrja në Kosovë.

Në qershor të vitit të kaluar ishte paraparë që drejtori i të ashtuquajturës Zyre për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Marko Gjuriq dhe ministri serb i Arsimit, Mladen Sharçeviq, të vizitojnë kampusin e Universitetit të Prishtinës, në veri të Mitrovicës.

Mirëpo, në momentin e fundit, ka qenë Gjuriq ai që e kishte ndryshuar agjendën e tij dhe kishte kërkuar nga autoritetet kosovare që t’ia mundësojnë vizitën edhe në tre lokacione të tjera.

Por, një kërkesë të tillë të Gjuriqit e kishte refuzuar Ministria e Punëve të Jashtme të Kosovës dhe në këtë mënyrë Gjuriq dhe Sharçeviqit ishin ndaluar.

Prince Coffee House tani edhe në Vjenë të Austrisë

Të tjera