Front TV

Krasniqi: Qeveria “Hoti” po vuan nga fjalët e thëna para kohe

Krasniqi: Qeveria “Hoti” po vuan nga fjalët e thëna para kohe
21:53 | 17 Qershor 2020

Kryetari i Këshillit Kombëtar të Nisma-s Socialdemokrate, Jakup Krasniqi në një intervistë për Front Online, ka thënë që Qeverisë “Kurti”, i ka munguar partneriteti me bashkëpunëtorët qeverisës.

“Nuk e di. Të them të drejtën në një pyetje që e kam pasur para një kohe, menjëherë pas formimit të Qeverisë “Kurti”, pata thënë që unë nuk do të flas as pas 20, e as pas 100 ditë, do të jap gjashtë muaj mundësi për të folur. Njeriu në politikën tonë duhet të kuptojë, që pa partneritet, pa ndërtuar partneritet politik me sistemin zgjedhor që është në Kosovë, është goxha vështirë që të qeveriset”, ka thënë Krasniqi.

Krasniqi: Roli i Thaçit në bisedime i pafavorshëm, foli për kufijtë

Sipas tij, për të pasur sukses në qeverisje një parti, duhet patjetër që me partnerët e koalicionit të ketë, përafrim të programit dhe të ideologjive.

“Duhet të krijohet një partneritet në mes të partive politike, duhet të ndërtohet një komunikim i ri, në mes të partive politike dhe natyrisht që secila parti politike e ka programin e vet, politikën e vet, ideologjinë e saj të formimit dhe me gjitha këto ata duhet që t`i mbrojnë politikat e tyre, qoftë programore dhe qoftë ideologjike. Por mbi të gjitha duhet ta dijë që pa krijuar një partneritet dhe një bashkëpunim jo vetëm me një parti politike, por me të gjitha partitë politike”, ka thënë ai.

Duke folur për koalicionin qeverisës të tanishëm, anëtari i Nisma-s, ka thënë për Front Online, që edhe Qeveria “Hoti”, është duke vajtuar nga fjalët e thëna më parë, për partitë politike në vend.

“Mendoj që edhe koalicioni i tashëm qeverisës, vuan nga fjalët e thëna para kohe dhe pa përgjegjësi, se nuk bëj koalicion me këtë parti politike. Mendoj që partitë politike në Kosovë, nuk duhet t`i forcojnë vijat e kuqe, por ato vija duhet të shkrihen dhe koalicionet duhet të bëhen për shtetin dhe për të qenë në shërbim të publikut”, ka deklaruar ai për Front Online.

Kredi me afat rekord të shqyrtimit dhe aprovimit

Të tjera