Bota/Rajoni

Kompania angleze që punësoi staf shtesë gjatë kohës së pandemisë së coronavirusit

Kompania angleze që punësoi staf shtesë gjatë kohës së pandemisë së coronavirusit
12:52 | 28 Qershor 2020

Shumë kompani gjatë kohës së pandemisë së coronavirusit kanë pësuar humbje të mëdha, dhe si rezultat janë detyruar që t’i largojnë nga puna shumë punëtor, por këtë nuk e ka bërë kompania angleze, Velez Menaged Services, e cili operon edhe në Kosovë.

Kjo kompani për dallim nga të tjerat gjatë kohës së pandemisë së coronavirusit, ka punësuar staf shtesë.

Këtë e ka bërë të ditur Shefi ekzekutiv i kompanisë, Sean Price.

Kompania, Velez Menaged Services, për dy muaj ka punësuar rreth 15 persona në Kosovë.

No photo description available.

Sipas Price, pandemia ka rezultuar që shumë prej klientëve të tyre të sjellin plane ekzistuese të mirëmbajtjes dhe mbështetjes dhe kjo i ka mundësuar Velez-it të ruajë stafin, ndërsa ka punësuar staf shtesë për ta mbajtur ritmin e rritjes.

“Gjatë kësaj kohe të pasigurisë, ku shumë biznese po promovojnë punën e tyre nga shtëpia dhe po gjenerojn të hyra nga klientët e tyre, kompania Velez ka qenë proaktive në sigurimin që biznesi i mirëmbajtjes së IT-së të jetë i gatshëm të merrte goditjet e nevojshme në të gjithë globin, ndërsa po përgatiteshim për kërcime tjera përsëri” tha Price.

Ai gjithashtu tha se gjatë pandemisë së coronavirusit kanë parë një rënie të madhe në Azi në fillim të vitit, por jo edhe në Evropë.

Por, sipas Price biznesi i tyre po ringritet sërish në Azi.

“Ne kemi qenë shumë me fat që ndodhemi në hapësirën e ndërmarrjes, ku ndërmarrje e vogla dhe të mesme zakonisht mund t’i përballojnë më lehtë stuhit e tilla”, ka deklaruar Price për mediat angleze.

Gjatë pandemisë së coronavirusit e cila preku gjithë botën, shumë kompani u mobilizuan që të iu dalin në ndihmë familjeve në nevojë.

Kopmania Velze e cila operon edhe në Kosovë gjatë kësaj kohe ka dhuruar për shumë familje pajisje mbrojtëse për ta parandaluar përhapjen e coronavirusit, ushqim e para.

“Si pjesë e misionit tonë të përgjithshëm, është edhe bamirësia ne gjatë kësaj kohe kemi ndihmuar shume pa e shfrytëzuar atë për reklama, ne u zhvendosëm drejtpërdrejt në mbështetjen e të tjerëve sa më shpejt të jetë e mundur në çfarëdo mënyre që ne mundemi”, ka thënë Dan Orton, nënkryetar i shitjeve globale në Velez.

 

 

 

 

 

 

 

Apliko online për kredi në IBAS, përfito subvencionim nga Qeveria

Të tjera