Lajme

Kelmendi: Inicitativa e Vuçiqit për të ndalë rrugën Deçan-Plavë duhet parandaluar me politikë

Kelmendi: Inicitativa e Vuçiqit për të ndalë rrugën Deçan-Plavë duhet parandaluar me politikë
17:07 | 15 Gusht 2020

Ish-deputeti nga radhët e Lidhjes Demokratike të Kosovës, Ramiz Kelemendi, ka komentuar çështjen e reagimeve të palës serbe për rrugën që e lidhë Deçanin me Plavën duke thënë se iniciativat e presidentit të Serbisë, Aleksandër Vuçiq, për të ndalë apo dislokuar këtë rrugë, duhet parandaluar me metoda të politikëbërjes.

Kelmendi nëpërmjet një postimi në Facebook theksoi se duhet aktivizuar mekanizmat e politikës së jashtme, mekanizmat e miqësisë me ShBA-në, pasi ekziston rreziku që Vuçiq në emër të mbrojtjes fetare dhe kulteve të nxit, pengoj dhe devijoj rrugën e cila është edhe interes i vet objekteve fetare.

Tutje Kelmendi ka thënë që edhe shkuarja e delegacioneve në Washington duhet që në tryezë, në temat e takimit të vendosin detalet në mënyrë që të pasqyrohet e vërteta e cila gjithnjë është në anën tone, duke e kujtuar historinë se Kishën, Manastirin, së pari e kanë mbrojtur dhe kultivuar mu populli shqiptarë.

Postimi i plotë:

Iniciativa e Presidentit të Serbisë Vuçiq për të ndalë – apo dislokuarë rrugën që e lidhë Deçanin me Plavën duhet parandaluar me metoda të politikbërjes.

Duhet aktivizuar mekanizmat e politikës së jashtme, mekanizmat e miqësisë me SHBA-në, sepse ekziston rreziku që Vuçiq në emër të mbrojtjes fetare dhe kulteve fetare të nxitë, pengojë dhe devijojë rrugën e cila është edhe interes i vet objegkteve Fetare.Edhe shkuarja e delegacioneve në Washington duhet që në tryezë, në temat e takimit të vendosin detalet në mënyrë që të pasqyrohet e vërteta e cila gjithnjë është në anën tonë, duke e kujtuar historinë se Kishën, Manastirin, së pari e kanë mbrojtur dhe kultivuar mu populli shqiptarë.Hapësirat e tokave të kooperativave që në vitet 1945 janë konfiskuar dhe shtetëzuar mu nga pronarët shqiptarë, me prapavijën që pastaj ti dhurohen kishës, ku në vitet 98 / 99 edhe i janë dhuruar, e që fatkeqësisht edhe Gjykata Supreme e Kosovës kishte vendosur në favorë të Kishës. Duhet kuptuar se politika serbe në çdo kohë do pëdorë çdo mjet edhe gënjeshtrën që e kanë krenari kombëtare për të na sfiduar edhe si shtet edhe si qytetar, duke tentuar të na paraqes se nuk jemi shtet dhe popull që respekton të drejtën e pronës dhe lirisë fetare.

Të gjithë tani, duhet kuptuar dhe duhet vepruar ndërkombëtarisht për këtë çështje, ndërsa në brendi të sillemi me qetësi dhe kulture shtetndërtuese.

Prince Coffee House tani edhe në Vjenë të Austrisë

Të tjera