Lajme

Hoti: Marrëveshja Kosovë-Serbi, sinjal për Rusinë dhe Kinën se këta qytetarë i besojnë Perëndimit

Hoti: Marrëveshja Kosovë-Serbi, sinjal për Rusinë dhe Kinën se këta qytetarë i besojnë Perëndimit
20:59 | 05 Shtator 2020

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka thënë se Marrëveshja Kosovë-Serbi ka rëndësi gjeopolitike.

Sipas tij, me këtë marrëveshje i jipet një sinjal i qartë Kinës dhe Rusisë.

“Kjo marrëveshje nuk është vetëm marrëveshje mes dy vendeve, por ka rëndësi gjeopolitike në kuptim të vendosjes së kapitalit dhe të interesave amerikane në regjion. Për t’iu dhënë sinjal Kinës dhe Rusisë se këto vende dhe këta qytetarë besojnë në Perëndimin”, ka thënë Hoti në RTK.

Hoti ka kërkuar që të fusim teknologji që i plotëson standaret amerikane.

Filloi aplikimi për gjeneratën e 10-të të KEDS Academy për nxënës dhe studentë të rinj

Të tjera