Ekonomi

Guvernatori Mehmeti dhe Ministri Kuçi diskutojnë për zhvillimet në ekonomi

Guvernatori Mehmeti dhe Ministri Kuçi diskutojnë për zhvillimet në ekonomi
16:14 | 25 Qershor 2020

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës Fehmi Mehmeti, ka pritur në takim Ministrin e Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi.

Siç njofton kumtesa, Guvernatori Mehmeti ka njoftuar Ministrin Kuçi mbi zhvillimet e fundit në sistemin financiar, si dhe për rolin që ky sistem ka pasur për minimizimin e pasojave ekonomike të pandemisë gjatë periudhës së masave kufizuese.

Gjithashtu, Guvernatori Mehmeti njoftoi ministrin lidhur me kontributin e BQK-së në hartimin e planit të rimëkëmbjes ekonomike.

Me këtë rast, Guvernatori Mehmeti deklaroi se BQK-ja mbetet e përkushtuar që të jap kontributin e saj në lehtësimin e mëtejmë të qasjes në financa, përmes rolit të saj si rregullator dhe mbikëqyrës i sistemit financiar.

Nga ana tjetër, Ministri Kuçi njoftoi Guvernatorin Mehmeti me planet e Ministrisë së Ekonomisë dhe Ambientit dhe shprehu përkushtimin që të angazhohet për të krijuar sa më shumë mundësi për një ambient që promovon zhvillim të qëndrueshëm të ekonomisë së vendit.

 Petrol Company  prin me çmime me të lira në derivate dhe shumë oferta të tjera

Të tjera