Bota/Rajoni

Emigrantët shqiptarë në Itali nisin procedurat për tu pajisur me dokumente të rregullta

Emigrantët shqiptarë në Itali nisin procedurat për tu pajisur me dokumente të rregullta
14:35 | 03 Korrik 2020

6389 emigrantë shqiptarë kanë nisur procedurat për të përfituar nga lehtësimet ligjore në Itali dhe për tu pajisur me dokumente të rregullta.

Brenda një muaji janë 6400 bashkëkombës që kanë kërkuar të punësohen në sektorin e asistencës familjare.

E duket se në mbështetje të tyre kanë ardhur sipërmarrësit shqiptare.

Janë 1281 punëdhënës që kanë kërkuar ti lidhin kontratë pune të rregullt.

Sipas raportit zyrtar janë deri më 1 korrik 2020 janë paraqitur rreth 80 mijë kërkesa nga shtetas të vendeve të ndryshme ku vetëm 10 mijë janë në fazë shqyrtimi dhe pjesa tjetër tashmë u është dhënë përgjigje.

Ndër ta shqiptarët zënë vendin e pestë për kërkesat, dhe të parët janë emigrantët nga Maroku, e më pas nga Ukrania, Bangladeshi e Kina.

Autoritetet italiane kanë shtyrë deri më 15 gusht 2020 afatin kohor të mbylljes së procesit të pajisjes me leje të rregullt qëndrimi për emigrantët ilegalë apo për ata me leje qëndrimi të skaduar.

Në Itali llogaritet të jenë rreth 500 mijë shqiptarë që qëndrojnë me dokumente të rregullta.

Prince Caffe: Hape dhe fito preminë kryesore, çdo muaj nga një Fiat 500

Të tjera