Lajme

Covidi e shton interesimin e qytetarëve për t’u vaksinuar

Covidi e shton interesimin e qytetarëve për t’u vaksinuar
19:21 | 28 Shtator 2020

Doktori në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare, Leutrim Zeqiri në një prononcim për Front Online ka thënë se ka kërkesa nga qytetarët për këto vaksina, por që këto procedura nuk fillojnë deri në tetor.

“Po, faktikisht tashmë jemi edhe në sezonën e gripit sezonal, ku është një infeksion akut viral edhe pacientët për çdo ditë po drejtohen edhe për marrjen e vaksinave , zakonisht imunizimi apo vaksinimi fillon prej muajit tetor deri në muajin dhjetorë”, ka thënë Zeqiri.

Zeqiri më tutje ka thënë se kanë pranuar një dozë të vaksinave në këtë qendër dhe në nëntor do të fillojnë me vaksinim.

“Një herë për një herë në Qendrën tonë i kemi pranuar dozën e parë mirëpo nuk ka filluar akoma vaksinimi, besojmë që prej muajit nëntor vetëm do të fillojmë vaksinimin dhe imunizimin e qytetarëve”, është shprehur ai për Front Online.

Sipas mjekut Zeqiri, si pasojë e situatës me Coronavirus këtë vit ka më shumë kërkesa nga qytetarët për të marrë këto vaksina.

“Edhe puna e COVID-it na ka komplikuar punën ka shkaktuar stres edhe te qytetarët, gjë që e ka bërë të kërkohet më shumë ndihmë edhe kërkesat me qenë më të mëdha këtë vit”, ka thënë ai për Front Online.

Lajmi i plotë:

Vaksinimi kundër gripit sezonal fillon në nëntor, kaq ka kushtuar një vaksinë

Apliko online për kredi në IBAS, përfito subvencionim nga Qeveria

Të tjera