Bota/Rajoni

BE mbyll kufijtë për këto dy shtete, shkak gjendja e rëndë me COVID-19

BE mbyll kufijtë për këto dy shtete, shkak gjendja e rëndë me COVID-19
14:40 | 24 Qershor 2020

Bashkimi Evropian ka marrë rekomandim të kufizojë hyrjen pas rihapjes së kufijve ndaj të huajve.

Amerikanët dhe rusët mund të mbesin jashtë kur Bashkimi Evropian të rihapë kufijtë e saj ndaj të huajve, sipas dokumenteve të siguruara nga agjensia e lajmeve Reuters, transmeton lajmi.net.

Draft rekomandimet nga presidenca aktuale e BE-së, Kroacia, sugjerojnë lejimin e shtetasve jo-BE nga vendet me infeksione të qëndrueshme ose në rënie, dhe ata me një “situatë epidemiologjike të krahasueshme ose më të mirë” sesa Evropa.

Ky kriter epidemiologjik është përcaktuar si midis 16-20 rasteve të reja të infeksionit të raportuara gjatë 14 ditëve në 100,000 njerëz.

Shtetet gjithashtu do të vlerësohen për shënimet e tyre mbi testimin, gjurmimin e kontaktit dhe trajtimin, besueshmërinë e të dhënave dhe marrëveshjet e udhëtimit reciprok për banorët e BE-së, sipas dokumentit, transmeton lajmi.net.

Bazuar në azhurnimin më të fundit të Qendrës Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC) të bllokut, këtu metodologjia e propozuar mund të përjashtojë udhëtarët nga Shtetet e Bashkuara dhe Meksika, shumica e Amerikës së Jugut, Afrikës së Jugut, Rusisë, Iranit, Arabisë Saudite dhe Afganistanit , ndër të tjera.

SHBA, presidenti i të cilit, Donald Trump, ndaloi vizitorët evropianë në fillimin e krizës, ka deri tani numrin më të madh të vdekjeve dhe rasteve në botë.

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera