Lifestyle

6 gjëra jo profesionale që mund të jeni duke i bërë në punë

6 gjëra jo profesionale që mund të jeni duke i bërë në punë
08:02 | 16 Korrik 2020

Shumë njerëz kur punojnë për një kohë të gjatë në një vend pune, fillojnë dhe e ndjejnë një lloj rehatie dhe detyrat e punës ndonjëherë i marrin me më pak seriozitet. Pavarësisht kohës sa keni qenë në një kompani apo vend pune është shumë e rëndësishme që ta ruani profesionalizmin.

Ju mund të mos e vëreni se jeni duke bërë diçka jo profesionale dhe punëdhënësit apo kolegët të mos ua thonë. Sidoqoftë, këtu janë disa sjellje të cilat mund t’ju bëjnë të dukeni jo profesional në punë.

Vini në punë me vonesë

Për shumë njerëz, arritja me vonesë në punë apo edhe në takime mund të mos jetë një problem i madh, mirëpo është diçka që vërehet. Vonesat njëherë në shumë ditë, janë deri diku të justifikueshme. Mirëpo, tentoni të mos shndërroheni në personin që të gjithë e njohin sikur ai që vonohet. Mundohuni ta menaxhoni më mirë kohën, të largoheni nga shtëpia disa minuta më herët për të arritur në kohë për takimet e mëngjesit.

Ankoheni shpesh

Ngarkesa në punë mund t’ju bëjë të mendoni se si shumë gjëra mund të mos jenë duke shkuar shumë mirë në vendin e punës. Një gjë e tillë është më së normale dhe shumicës mund t’ju ketë ndodhur. Sidoqoftë, mos lejoni që ngarkesa e punës t’ju çojë në ankesa tek kolegët. Në të tilla raste, profesionale është të njoftoni menaxherin apo punëdhënësin tuaj rreth shqetësimeve që keni.

I ndërprisni të tjerët

Të gjithë duan të ndjehen të përfshirë, të jenë pjesë e ekipit dhe të japin mendimin e tyre. Mirëpo, askujt nuk i pëlqen të ndërpritet gjatë kohës sa është duke folur. Profesionale në këtë rast është ta lini kolegun/en ta përfundojë fjalinë e pastaj të jepni mendimin tuaj.

Injoroni gjërat “e vogla”

30 minutat e para të mëngjesit rekomandohet të ndahen për gjëra të cilat mund të mendoni që janë të vogla, si p.sh ta organizoni desktopin, e-mailin, t’i ktheni emails të cilat presin përgjigje e shumë të tjera. Këto mund të mos jenë prioritete për shumë njerëz mirëpo janë shumë të rëndësishme në një vend pune.

Bëni thashetheme

Thashetheme ka pothuajse në çdo vend pune dhe ndonjëherë mund të jetë e vështirë të evitohen. Negativiteti në punë nuk ju çon asgjëkundi. Kështu që, largohuni kur e shihni se biseda po kalon në negativitet dhe po flitet për persona të tjerë që nuk janë prezent.

Premtoni shumë dhe realizoni pak

Një ndër gjërat e tjera që konsiderohet jo profesionale në punë është angazhimi për një punë dhe mos përfundimi i saj në kohë. Një gjë e tillë tregon besueshmëri të dobët dhe nëse vazhdoni ta bëni atë, njerëzit do të fillojnë të dyshojnë në aftësitë tuaja./AkademiPune/

Kredi me afat rekord të shqyrtimit dhe aprovimit

Të tjera