Lajme

​Forca e NATO-s në Kosovë ka një Shef të ri të Shtabit

​Forca e NATO-s në Kosovë ka një Shef të ri të Shtabit
17:14 | 24 Qershor 2020

Gjeneral brigadieri i Ushtrisë amerikane Larry Henry është Shefi i ri i Shtabit të Forcës së Kosovës.

Ai mori përsipër detyrën nga Brigadieri Gjeneral Shawn A. Harris i Gardës Kombëtare të SHBA-së. Ceremonia u zhvillua në shtabin e përgjithshëm të operacionit të drejtuar nga NATO në Kosovë dhe u kryesua nga Gjeneral Major Michele Risi, Komandanti XXIV i KFOR-it, me pjesëmarrjen e Ambasadorit Amerikan Philip S. Kosnett dhe të gjithë krerëve të KFOR-it dhe përfaqësuesve të lartë kombëtarë.

Gjenerali Henry, një oficer me shumë përvojë i cili shërbeu në detyra të ndryshme operative, shprehu përkushtimin e tij për të vazhduar punën e shokut, paraardhësit të tij në fushën e misionit të KFOR-it për të kontribuar në një mjedis të qetë dhe të sigurt dhe liri të lëvizjes për të gjitha komunitetet në Kosovë, ndërsa mbështet procesi i dialogut midis Beogradit dhe Prishtinës.

Gjenerali Harris kujtoi arritjet operacionale të KFOR-it gjatë mandatit të tij 1-vjeçar, veçanërisht në përgjigjen ndaj kërcënimit të paparë të COVID19, dhe theksoi rëndësinë e ndërtimit të marrëdhënieve të forta dhe të qëndrueshme çdo ditë brenda KFOR-it dhe jashtë me Angazhimet e Liderëve kryesorë.

Në fjalimin e tij të fundit, Gjeneral Risi përshëndeti ngrohtësisht Shefin e Shtabit të 19-të të KFOR-it dhe falënderoi gjeneralin Harris për udhëheqjen e tij të jashtëzakonshme dhe kontributin e madh në operacion, e arritur falë një prejardhjeje të gjerë që e përgatiti atë të drejtojë një staf të vërtetë shumëkombësh dhe të sigurojë gjykim të shëndoshë dhe këshilla të mira kur duheshin vendime të vështira.

Banori/banorja i/e dhjetë: Jeta të ofron njerëz të këqij, por unë ua gjej vendin

Të tjera