Bota/Rajoni

Zaev: Jemi pjesë e NATO-s, shkojmë drejt BE-së

Zaev: Jemi pjesë e NATO-s, shkojmë drejt BE-së
19:00 | 30 Shtator 2020

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev në ‘Facebook’ shkroi se në këtë ditë para dy viteve 609.213 qytetarë rrethuan ‘për’ në pyetjen e referendumin “A jeni për anëtarësim në BE dhe NATO duke pranuar Marrëveshjen mes Maqedonisë dhe Greqisë”.

Sipas Zaev, rruga që të çon drejt të ardhmes euroatlantike fitoi më shumë vota se çdo fitues i zgjedhjeve kuvendare që nga historia vendit.

“Rezultati i referendumit ishte sinjal se deputetët në Kuvend e kanë për obligim ta ndjekin vullnetin e shumicës dhe ata pranuan përgjegjësinë historike. Në Kuvend u miratuan vendime të guximshme”, shkruan Zaev i cili shton se tashmë qytetarët i ndjejnë përfitimet.

Zaev shton se tani jemi anëtarë në NATO dhe aleat me kombet që kanë zhvillim të madh ekonomik dhe se këtë vit do të nisin bisedimet me BE-në.

Banori apo banorja i/e radhës në BBVK vjen nga Tirana, por kush është ai/ajo?

Të tjera