Lifestyle

Tri llojet e trupit dhe mënyra e duhur për ndërtimin e muskujve për secilin prej tyre

Tri llojet e trupit dhe mënyra e duhur për ndërtimin e muskujve për secilin prej tyre
15:54 | 16 Korrik 2020

Lloji i trupit tuaj mund të zbulojë shumë për punën e brendshme të metabolizmit tuaj, për zakonet tuaja të ngrënies dhe sistemin tuaj nervor.

Ekzistojnë tri tipe të dallueshme të trupit mashkullor, që të gjitha posedojnë tipare fizike unike: endomorf, ektomorf, mesomorf.

Pavarësisht se në cilën kategori futeni, me kombinimin e duhur të dietës dhe stërvitjes, mund të arrini fizikun që keni dashur gjithmonë.

Bright Side tregon mënyrat më të efektshme të ndërtimit të muskujve që korrespondojnë me secilin prej këtyre llojeve të trupit.

Endomorf – trup i rrumbullakosur dhe metabolizëm i ngadaltë

Endomorfët ruajnë si dhjamin ashtu edhe muskujt, por përjetojnë vështirësi për të qëndruar të dobët. Lajmi i mirë është se ky lloj trupi është i predispozuar për të ndërtuar forcën lehtësisht. Përpiquni të ushtroni me intervale me intensitet të lartë.

Më thelbësore janë ushtrimet e ndërlikuara (si squats), ndërsa ju mund të implementoni ushtrimet kardio një ose dy herë në javë. Të rekomanduara janë noti dhe çiklizmi .

Ektomorf – trup i lig dhe metabolizëm i shpejtë

Ndërtimi i një ektomorfi i ngjan asaj të një garuesi maratonë, mund të duket e pamundur të fitoni peshë dhe të keni një trup të tonifikuar, për shkak të metabolizmit të tyre të zjarrtë që djeg lehtë dhjamin.

Sidoqoftë, nëse jeni të kujdesshëm në lidhje me marrjen e ushqimit, mund ta kapërceni këtë pengesë. Thjesht vendosni një theks në ruajtjen e energjisë tuaj për ndërtimin e muskujve duke minimizuar ushtrimet kardio.

Mesomorf – muskulor dhe atletik nga natyra

Mesomorfet paraqesin një kombinim midis dy llojeve të mëparshme. Trupi i tyre është i  orientuar natyrshëm të jetë muskulor, duke i bërë ata të pajisur gjenetikisht më mirë për të humbur peshë shtesë dhe për të ndërtuar strukturën e tyre të muskujve ndërsa ushtrojnë mjaft moderuar.

Kjo do të thotë që, megjithëse mund të mos keni nevojë të shtyni veten në të njëjtën mënyrë si një endomorf ose një ektomorf, ju ende duhet të keni kujdes me ushqimin tuaj. /Telegrafi/

Me rastin e Black Friday, 28 Nëntorit dhe 32 vjetorin e kompanisë, Petrol Company me çmime marramendëse në derivate dhe…

Të tjera