Bota/Rajoni

Studimi: Ky është ndikimi që rrezet e diellit kanë mbi koronavirusin

Studimi: Ky është ndikimi që rrezet e diellit kanë mbi koronavirusin
15:46 | 23 Qershor 2020

Rrezet e diellit mund ta vrasin koronavirusin brenda 30 minutave. Ky është përfundimi i një studimi amerikan.

Virologët kanë zbuluar se rrezet e fuqishme ultravjollcë mund të shkatërrojnë për gjysmë ore 90% të Covid-19.

Ndërkohë, në vjeshtë, rrezeve të diellit u duhet një orë e 17 minuta për të vrarë virusin. Periudha e efektivitetit të rrezeve të diellit ndaj virusit zgjatet edhe më shumë në mars. Sipas studimit, virusi shkatërrohet pas 3 orëve në këtë muaj.

Studimi, i kryer nga Dr. Jose-Luis Sagripanti, një ish-virolog i ushtrisë amerikane, dhe Dr. David Lytle, një ish-virolog i qeverisë së SHBA, është publikuar në revistën “Photochemistry and Photobiology”.

KEDS e KESCO, përmes aktiviteteve të shumta, i bashkohen fushatës kundër Dhunës me Bazë Gjinore

Të tjera