Lajme

Rrëfimi i Flamur Shalës/ Nëna ime ishte përfolur për guximin që ma la emrin

Rrëfimi i Flamur Shalës/ Nëna ime ishte përfolur për guximin që ma la emrin
08:29 | 28 Nëntor 2022

Ai ka treguar disa nga arsyet se përse në atë kohë fëmijët pagëzoheshin me emra me motive kombëtare.

Shala ka përmendur edhe një rast të nënës së tij për të cilën thotë se njerëzit kanë folur për të se si ishin në rrezik pasi e pagëzuan me emrin Flamur.

“Pagëzimi me emrin Flamur nuk është i zakonshëm te kombet përreth e edhe përtej tyre. Te ne, pagëzimi me emra me motive kombëtare, sikurse edhe pagëzimi me emrat: Vlorë, Sarandë, Shkodran etj., lindi nga nevoja e kompensimit të asaj që të mungon, që të plotësohej një kërkesë më vete, identitare për individin, familjen dhe popullin. Është e njohur një sekuencë që tregonte nëna ime, Hasimja, se si është pëshpëritur për guximin dhe edhe druajtjen se ishte me rrezik për prindërit pagëzimi me emrin Flamur”, ka shtuar Flamur Shala për Front Online.

E, pikërisht sot kur edhe jemi në ditën e flamurit, Shala tregon edhe se çfarë ndjesie i jep kjo festë.

“Festa e Flamurit është në çdo kohë sublimim i kujtesës sonë. Nuk mund të jemi pa kujtesë. Kujtesa mban ekuilibrin e së tashmes e për të ardhmen tonё tё përparuar. Përmes saj jetojmë sot e do tё jetojmë edhe nesёr, me të kaluarën, me ata që i patëm, me historinë, luftёn, lirinё, paqen, përparimin e qytetërimin e brezave qё vijnё”, është shprehur ai.

Rrëfimi i Flamur Shalës: Emrin ma vendosi babai, ishte i burgosur politik për flamur e për bashkimin e shqiptarëve

 

Në këto vende nuk do të ketë rrymë për shkak të punimeve

Të tjera