Lajme

Ramadani: Testet e bëra në Kosovë për Covid-19 nuk pranohen në shtetet e Evropës

Ramadani: Testet e bëra në Kosovë për Covid-19 nuk pranohen në shtetet e Evropës
16:57 | 07 Korrik 2020

Drejtori i Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike Naser Ramadani, ka thënë se testimi i personave me Covid-19 në Kosovë bëhet me metodat më të avancuara.

“Ne nuk jemi anëtarë të OBSH por ne i kemi lincencuar disa laboratorë. Ju e dini se në laboratorin e Mikrobiologjisë se diagnostika e Covid-19 bëhet me real time PCR, që është metoda më e avancuar dhe bëhet me të njëjtat standarde”.

“Lincencimi, akreditimi apo edhe aprovimi.janë dy procedura të cilat bëhen dhe janë formalitet se a kryhen të gjitha në Institutin Kombëtar. Organizata Botërore e Shëndetëisë e ka vizituar Institutin Kombëtar dhe i ka parë të gjitha kapacitetet, e kanë vizituar edhe Klinikën Infektive dhe i kanë parë kapacitetet”.

Ramadani për Klan Kosova foli edhe për arsyen se pse testet e bëra në Kosovë nuk pranohet në shtetet evropiane.

“Ata i kanë aprovuar si standard normal ndërkombëtar.Problemi është Instituti Kombëtar dhe Kosova, janë të përgatitur për të ofruar ndihmën personave në nevojë dhe jo për të ofruar personave të shëndoshë që kanë për të shkuar jashtë vendit”.

“Këta se kanë as Evropa. Bile përkundrazi, real time PCR për personat me indikacione klinologjike ofrohen falas. Pra, këtu është dallimi se një shtet i varfër ofron falas ndërsa shtetet e Evropës me pagesë”.

Me rastin e Black Friday, 28 Nëntorit dhe 32 vjetorin e kompanisë, Petrol Company me çmime marramendëse në derivate dhe…

Të tjera