Lajme

Profili i rektorit Naser Sahiti

Profili i rektorit Naser Sahiti
15:23 | 19 Gusht 2020

Marjan Dema për 4 vjet ka drejtuar Universitetin e Prishtinës. Por tani, Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” do të udhëhiqet nga dikush tjetër.

Naser Sahiti është rektori i ri i këtij universiteti.

Në mesin e tre kandidatëve, Sahiti sot është zgjedhur rektor i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”.

Sahiti pas zgjedhjes si rektor, ka treguar për prioritetet e tij përgjatë mandatit katër vjeçar. Ai para gazetarëve u zotua se nuk do të lejojë që të ketë ndikime politike në Universitetin e Prishtinës.

Por kush është Naser Sahiti?

Ai është profesor i rregullt i Fakultetit të Inxhinierisë Mekanike dhe ligjëron në Departamentin e Termoenergjetikës dhe Energjisë së Ripërtrishme.

Sahiti ka qenë prorektor për mësimdhënie dhe çështje të studentëve. Mirëpo kishte dhënë dorëheqje dy vite më parë(2018), pasi kishte pasur mospajtime me ish-rektorin Marjan Dema.

Kurse, për një vit, gjatë periudhës 2013 deri në 2014 ka qenë prorektor për Buxhet dhe Financa në Universitetin e Prishtinës si dhe ushtrues i detyrës i rektorit të UP-së, pasi kishte dhënë dorëheqje, Ibrahim Gashi nga posti i rektorit.

https://fim.uni-pr.edu/getattachment/Personeli/Personeli-akademik/Dr-sc–Naser-Sahiti/CV_Naser-Sahiti-2017_updated.pdf.aspx

Kredi me afat rekord të shqyrtimit dhe aprovimit

Të tjera