Bota/Rajoni

Pas numërimit të 93.4% të votave, shqiptarët kanë tri vende në Parlamentin e Serbisë

Pas numërimit të 93.4% të votave, shqiptarët kanë tri vende në Parlamentin e Serbisë
12:42 | 22 Qershor 2020

Pas numërimit të 93.4% të votave për zgjedhjet parlamentare dhe lokale në Serbi, partitë shqiptare të grupuara nën koalicionin Alternativa Demokratike Shqiptare kanë fituar deri tani tri vende në parlamentin serb, sipas Qendrës serbe për Zgjedhje të Lira dhe Demokratike (CESID).

Partitë shqiptare të Luginës së Preshevës vendosën të bashkonin votat e tyre dhe të futeshin në zgjedhje nën një listë të vetme.

Për herë të parë në parlamentin e Serbisë, shqiptarët do të jenë të përfaqësuar nga tre deputetë. / ATSH

Getinjo për LGBT: Nuk e kam pas mendimin shumë të mirë për ta

Të tjera