Bota/Rajoni

Në muajin prill paga mesatare ka shënuar rritje në Maqedoni

Në muajin prill paga mesatare ka shënuar rritje në Maqedoni
14:20 | 22 Qershor 2020

Paga mesatare mujore neto e paguar për punonjësit për muaji prill të këtij viti arriti në 25.830 denarë, ndërsa krahasuar me pagën neto të muajit prill të vitit të kaluar u rrit për 4.2 përqind, njoftojnë nga Enti Shtetëror për Statistika.

Rritja i takon, mbi të gjitha, pagës mesatare më të lartë mujore të paguar për punonjës në sektorë: Arsim (12 përqind), Aktivitete të tjera shërbimi (6.9 përqind) dhe Aktivitete shëndetësore dhe të kujdesit shoqëror (6.4 përqind).

Ulje të pagës mesatare mujore të paguar për çdo punonjës, në krahasim me muajin e kaluar, është regjistruar në sektorët: Akomodimi dhe shërbimet tjera me ushqim me nëntë përqind, veprimtaritë profesionale, shkencore dhe teknike me 6.9 përqind dhe Transportit për 6.6 përqind.

Paga mesatare mujore bruto e paguar për punonjës në muajin prill të këtij viti arrin shumën e 38.567 denarëve.

Blini derivate me çmim të lirë dhe hyni në garë për të fituar banesë, iphone 13 e 19 shpërblime tjera

Të tjera