Bota/Rajoni

Lukarevska: Virusi ekziston, nëse nuk do të bëja test nuk do ta dija se isha e infektuar

Lukarevska: Virusi ekziston, nëse nuk do të bëja test nuk do ta dija se isha e infektuar
16:45 | 19 Qershor 2020

Virusi me të vërtetë ekziston. Ka shumë raste asimptomatike që në një farë mënyre paraqesin rrezik në kontakt me njerëzit e tjerë. Nëse nuk do ta kisha bërë testin, nuk do ta dija që isha pozitiv, thotë drejtoresha e Drejtorisë për të Ardhura Publike Sanja Lukarevska në intervistë për AIM-në.

Lukarevska, e cila nuk kishte asnjë simptomë gjatë gjithë periudhës së trajtimit, u bën thirrje qytetarëve që të kujdesen maksimalisht për veten dhe shëndetin e të tjerëve dhe të respektojnë të gjitha protokollet dhe udhëzimet e Ministrisë së Shëndetësisë që, siç thotë ajo, bën çmos për për t’u ballafaquar me virusin.

“Është tronditëse të marrësh lajmin që je pozitiv për coronavirusin, megjithëse nuk e prisja një gjë të tillë. Kur shkova për t’u provuar, u ndjeva shumë e qetë nga rezultati i testit, por kjo është ajo. Nuk kam pasur asnjë simptomë gjatë gjithë periudhës së trajtimit, madje madje disa prej profesionistëve të kujdesit shëndetësor me të cilët fola më thanë që isha bartëse shumë e dobët. Të gjithë kolegët dhe miqtë e mi që u anketuar nga ana ime, ishin negativ”, thotë Lukarevska.

 Petrol Company  prin me çmime me të lira në derivate dhe shumë oferta të tjera

Të tjera