Lajme

Ish-ministri i Shëndetësisë kritikon lirimin e shpejt të masave ndaj Covid-19

Ish-ministri i Shëndetësisë kritikon lirimin e shpejt të masave ndaj Covid-19
21:31 | 28 Gusht 2020

Ai ka vlerësuar se izolimi i menjëhershëm dhe hapja e plotë ka bërë që në vend të dyfishohet numri i rasteve të të infektuarve e deri te humbja e betejës me këtë virus.

“Mendoj që kemi shkuar nga një ekstrem në ekstremin tjetër. Kjo ju ndodh zakonisht institucioneve pa përvojë. Nga ekstremi i izolimit total në të cilin për dy muaj e gjysmë i kemi pasur 30 raste të vdekjeve, ne ekstremin e hapjes së plotë kur brenda dy muajve e gjysmë të tjera i kemi pasur rreth 450 raste të vdekjeve”, vlerësoi Agani pwr Front Online.

Praktikat e shteteve më të zhvilluara sipas tij, kanë bërë institucioneve vendore të ju mungojë një zgjidhje specifike që do të çonte drejt përhapjes më të madhe të këtij virusi.

“Është dashtë që të mobilizohen shumë më herët resurset në sektorin privat të shëndetësisë. Të ndërmerren masa për sigurimin e testeve dhe mundësisë për diagnostifikimit sa më hershëm të infeksionit. Ne po shohim që po kemi probleme me numrin e testeve që po bëhen në popullatë. Janë disa vështirësi sa i përket spitaleve, me barna dhe material harxhues nga lista esenciale”, theksoi më tej ish-ministri i Shëndetësisë, Ferid Agani.

Shumë sport në platformën Artmotion, sezoni i ri në ligat më të forta të botës sjellë shumë ekskluzivitete

Të tjera