Bota/Rajoni

Agjencitë Turistike në Maqedoni kërkojnë hapjen e tërësishme të kufijve

Agjencitë Turistike në Maqedoni kërkojnë hapjen e tërësishme të kufijve
16:02 | 18 Qershor 2020

Ne po përhapim historinë e Maqedonisë, kështu që ne kërkojmë hapjen e plotë të kufijve dhe prezantimin e protokolleve si në vendet e tjera evropiane, kërkuan sot Agjencitë Turistike në RMV, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Nga atje ata thonë se seria e kërkesave të reja është paraqitur me shkrim që nga 11 qershori, por që deri më tani askush nuk i ka informuar ato.

“Nuk pajtohemi me atë që çdo qytetarë gjatë hyrjes në vend, të japin test negativë për coronovirusin jo më të vjetër se 72 orë dhe të qëndrimi 14-ditorë në karantinë. Ata gjithashtu kanë një vërejtje në lidhje me protokollin për autobusët, i cili kërkon shitjen e maksimum 50 përqind të vendeve. Pas këtyre kërkesave qëndrojnë 70 deri 100 agjenci turistike.

“Sot jemi këtu dhe kundër këtij vendimi sepse askush nuk do të vijë tek ne në kushte të tilla, dhe as ndonjë nga turistët tanë nuk do të udhëtojë jashtë vendit. Kemi marrëveshje me partnerë të huaj që presin turistë nga ne, kemi klientët tanë që kanë paguar tashmë dhe presin kur mund të udhëtojnë sepse janë lëshuar vauçer, por nuk e dimë përgjigjen e kësaj pyetje”, tha Ana Marija Aleksova, përfaqësuese e Odës dhe pronare e një agjencie Turistike.

Më mirë në Kosovë se në Gjermani

Të tjera