Kronika

​Nga një muaj paraburgim ndaj dy të pandehurve për vrasje në tentativë

​Nga një muaj paraburgim ndaj dy të pandehurve për vrasje në tentativë
15:10 | 30 Gusht 2020

Gjykata Themelore në Gjakovë ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Gjakovës, duke i caktuar masën nga një muaj paraburgim të pandehurve H. B. dhe F. B., nën dyshimin se kanë kryer veprën penale të vrasjes në tentativë.

“Më datë 28.08.2020, rreth orës 19.20 në Bec të Gjakovë, të pandehurit H. B. dhe F. B. me dashje tentojnë të privojnë nga jeta të dëmtuarin I. A. për shkak të disa mosmarrëveshjeve të mëhershme mes vete. Ditën kritike, të pandehurit furishëm e godasin me veturë të dëmtuarin I. A., pastaj nga ajo veturë kishin dalë dy të dyshuarit të cilët e kishin goditë me shufra metali dhe më pas ishin larguar nga vendi i ngjarjes”, njofton Policia e Kosovës.

Gjyqtari i procedurës paraprake në Departamentin e Krimeve të Rënda, Gëzim Pozhegu pas shqyrtimit të shkresave të lëndës, ka konsideruar se janë përmbushur kushtet ligjore për caktimin e masës së paraburgimit ndaj të pandehurve, pasi caktimi i masave tjera alternative do të ishin të pamjaftueshme për zhvillimin me sukses të procedurës penale.

Palët kanë të drejtën e ankesës ndaj këtij vendimi në Gjykatën e Apelit të Kosovës

Prince Coffee House tani edhe në Vjenë të Austrisë

Të tjera