Bota/Rajoni

Vuçiq para zyrtarëve të Kombeve të Bashkuara e bëri të qartë pozicionimin e Serbisë karshi Kosovës

Vuçiq para zyrtarëve të Kombeve të Bashkuara e bëri të qartë pozicionimin e Serbisë karshi Kosovës
09:32 | 24 Shtator 2020

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq ka thënë para Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (Asambleja e Përgjithshme e KB) se Beogradi beson se me dialog do të jetë në gjendje të arrijë një zgjidhje për çështjen e Kosovës, por se ai kurrë nuk do të pranojë poshtërimin.

Në sesionin e 75-të vjetor të Asamblesë së Përgjithshme të KB, për herë të parë të mbajtur virtualisht, me fjalime të regjistruara të krerëve të shteteve ose qeverive, Vuçiq tha se pika e fillimit në dialogun midis Beogradit dhe Prishtinës nuk duhet të jetë “poshtëruese dhe e papranueshme” për Serbinë, e cila përfaqëson pavarësinë e Kosovës.

“Ne besojmë se pas një dialogu të gjatë dhe të vështirë, mund të arrihet një zgjidhje, por sigurohuni që Serbia kurrë nuk do të pranojë poshtërimin”, transmeton Klan Kosova.

“Asgjë nuk është e pranueshme për ne që nuk është një kompromis me të cilin të dy palët duhet të jenë njësoj të kënaqur ose të pakënaqur,” tha Vuçiq.

Ai vlerësoi se hapi i parë është rinovimi i dialogut midis Beogradit dhe Prishtinës nën kujdesin e BE-së, pas 20 muajve stagnim, por ai gjithashtu përshkroi nënshkrimin e fundit të marrëveshjes së Ëashingtonit midis Serbisë dhe Kosovës mbi normalizimin e marrëdhënieve ekonomike si një hap i madh përpara, raporton Danas.

 Petrol Company  prin me çmime me të lira në derivate dhe shumë oferta të tjera

Të tjera