Bota/Rajoni

Suedezët humbin shpejt besimin në strategjinë kundër COVID-19

Suedezët humbin shpejt besimin në strategjinë kundër COVID-19
14:56 | 26 Qershor 2020

Rezultati i sondazhit tregon zbehjen e besimit ndaj politikës së Suedisë për menaxhimin e COVID-19.

Suedezët po humbasin besimin ndaj autoriteteve në trajtimin e koronavirusit, pasi njeriu që qëndron pas menaxhimit të pandemisë ka kritikuar ashpër bllokimin dhe partitë politike kërkuan që strategjia suedeze të rishikohej para zgjedhjeve të ardhshme në 2022, raporton Reuters.

Një studim i Ipsos këtë javë për gazetën Dagens Nyheter tregoi se besimi në menaxhimin e vendit të Covid-19 kishte rënë 11 pikë në 45% që nga prilli, me mbështetjen për agjencinë kombëtare të shëndetit publik 12 pikë.

Përqindja e të anketuarve të kënaqur me veprimet e qeverisë së qendrës së majtë në pandemi gjithashtu ra në 38% në qershor nga 50% muajin e kaluar, ndërsa vlerësimi i miratimit personal të kryeministrit, Stefan Lofven, gjithashtu rrëshqiti 10 pikë.

Me rastin e Black Friday, 28 Nëntorit dhe 32 vjetorin e kompanisë, Petrol Company me çmime marramendëse në derivate dhe…

Të tjera