[wp-story]

Lajme

Qeveria “Kurti” zvogëlon shtesat për mjekët që merren me COVID-19

Qeveria “Kurti” zvogëlon shtesat për mjekët që merren me COVID-19
16:42 | 21 Prill 2021

Ka filluar mbledhja e qeverise e thirrur nga kryeministri i vendit Albin Kurti.

Qeveria i ka ndarë mbi 5 milionë euro për sektorin e shëndetësisë dhe sigurisë për muajt prill-maj.

“Përmes këtij vendimi ndahen mjete shtesë për sektorin e shëndetësisë dhe sigurisë në vlerë totale mbi 5 milionë për muajin prill-maj me shtesa prej 100 euro për teknikë, 150 euro për mjekë dhe infermierë dhe 100 euro për policë”, tha ministri i Fininacave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati.

Përndryshe, mjekët më herët i kanë marrë nga 300 euro bruto në muaj si shtesë mbi pagën për punën që janë duke e bërë në përballje me pandeminë COVID-19, përderisa infermierët për gjysmë më pak.

/Front Online/

 

 

 

 

 

“M Sillosi” S’ka nëvojë për panik, grurë ka me bollëk

Të tjera