Bota/Rajoni

Mobilizohet Bashkimi Evropian, parashikohet situatë e vështirë me koronavirus

Mobilizohet Bashkimi Evropian, parashikohet situatë e vështirë me koronavirus
14:23 | 11 Nëntor 2020

Bashkimi Evropian ka propozuar plane për të përmirësuar gatishmërinë dhe koordinimin e 27 vendeve anëtare të saj në rast të një emergjence të shëndetit publik në të ardhmen për shkak të koronavirusit, raporton AP.

Presidentja e Komisionit të Bashkimit Evropian, Ursula von der Leyen tha të mërkurën se “pandemia ka theksuar nevojën për më shumë koordinim në BE, sisteme shëndetësore më elastike dhe përgatitje më të mirë për krizat e ardhshme”.

Komisioni paraqiti një sërë propozimesh për të forcuar mbikëqyrjen përtej kufijve, për të modernizuar raportimin e të dhënave dhe për të rritur fuqitë e agjencive të BE si Qendra Evropiane e Kontrollit dhe Parandalimit të Sëmundjeve dhe Medicines Evropiane.

Von der Leyen po ashtu ka kërkuar krijimin e një Autoriteti të Reagimit në Urgjencë Shëndetësore deri në fund të vitit të ardhshëm.

“Pandemia na mësoi se ne shpëtojmë më shumë jetë kur punojmë së bashku”, tha ajo.

Numri i përgjithshëm i konfirmuar i të infektuarve në 27 vendet e BE-së është afër 200,000.

Propozimi i Komisionit Evropian tani u drejtohet vendeve anëtare dhe Parlamentit Evropian për shqyrtim.

Blini derivate me çmim të lirë dhe hyni në garë për të fituar banesë, iphone 13 e 19 shpërblime tjera

Të tjera