Lajme

Ministri Jevtiq ua uron Ditën egjiptianëve të Kosovës, thekson nevojën për mbështetje më domethënëse

Ministri Jevtiq ua uron Ditën egjiptianëve të Kosovës, thekson nevojën për mbështetje më domethënëse
09:48 | 24 Qershor 2020

“Në emër të Ministrisë për Komunitete dhe Kthim dhe në emrin tim personal, uroj të gjithë anëtarët e komunitetit egjiptian me rastin e Ditës së Egjiptianëve. Me kulturën, traditën dhe veçantitë e saj të lashta, komuniteti egjiptian përfaqëson një thesar që duhet të ruhet dhe të kultivohet. Puna e të gjithë pjesës tjetër është që ta ndihmojmë dhe marrim pjesë në të në mënyrë më aktive dhe me më shumë përgjegjësi, sepse të gjitha komunitetet në Kosovë meritojnë mundësi të barabarta”, tha ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtiq, me rastin e Ditës së Egjiptianëve.

Ministria për Komunitete dhe Kthim ka theksuar vazhdimisht dhe për vite me radhë pozicionin e palakmueshëm të egjiptianëve në shoqëri, ndërsa punon për të mbrojtur dhe promovuar të drejtat e tyre duke krijuar kushte më të mira të jetesës dhe punës në Kosovë. Me forcat e veta, por edhe me mbështetjen e partnerëve strategjikë, Ministria për Komunitete dhe Kthim ka mbështetur kthimin, integrimin dhe fuqizimin ekonomik të Egjiptianëve, dhe ne do të vazhdojmë ta bëjmë këtë në të ardhmen.

“Dëshira ime e sinqertë është që të drejtat e të gjitha komuniteteve të respektohen në mënyrë të barabartë, përfshirë të drejtat e Egjiptianëve, dhe veçanërisht të drejtat e tyre në lidhje me arsimin dhe përfaqësimin më të madh në institucionet publike në Kosovë.” Unë po u them Egjiptianëve të jenë krenarë për origjinën, kulturën dhe zakonet e tyre, të kultivojnë dhe ruajnë identitetin e tyre dhe të respektojnë komunitetet e tjera “, thekson ministri Jevtiq.

Ministria për Komunitete dhe Kthim mbetet e angazhuar për përfshirje më aktive të egjiptianëve në të gjitha proceset e jetës, duke respektuar diversitetin dhe ndërtimin e besimit të ndërsjellë, thuhet në mesazhin urues të ministrit Jevtiq.

Prince Coffee House tani edhe në Vjenë të Austrisë

Të tjera