Bota/Rajoni

Mbretëria e Bashkuar pëson rënie të madhe ekonomike

Mbretëria e Bashkuar pëson rënie të madhe ekonomike
10:37 | 12 Gusht 2020

Ekonomia e Mbretërisë së Bashkuar pësoi rënien e saj më të madhe të tremujorin e dytë të këtij viti, midis prillit dhe qershorit pasi masat e parandalimit të koronavirusit e shtynë vendin zyrtarisht në recesion.

Ekonomia është tkurrur 20.4% krahasuar me tre muajt e parë të vitit. Numrat e parë zyrtarë të PBB-së për këtë periudhë tregojnë mbi një të pestën e vlerës ekonomike së humbur qe nga fillimi i vitit, e gjitha kjo e nxitur nga mbyllja e rëndë në muajin prill.

Të ardhurat e familjarëve ranë ndërsa dyqanet u urdhëruan të mbyllen dhe prodhimi i fabrikave dhe ndërtimeve gjithashtu përsoi ulje.

Kjo e shtyu Mbretërinë e Bashkuar në recesionin e saj të parë teknik të përcaktuar si dy të katërtat e rënies ekonomike që nga viti 2009.

Zyra për Statistika Kombëtare (ONS) tha që ekonomia filloi të rritet në muajin qershor sapo qeveria lehtësoi kufizimet.

Po vjen “Cyber ZERO” eventi që jep përgjigje për çdo lloj kërcënimi online

Të tjera