Bota/Rajoni

Mbi 8.6 milionë raste me Covid-19 në botë

Mbi 8.6 milionë raste me Covid-19 në botë
08:46 | 21 Qershor 2020

Pandemia e koronavirusit të ri ka shkaktuar të paktën 459 976 të vdekur në botë, që prej shfaqjes në Kinë në muajin dhjetor, sipas të dhënave zyrtare.Më shumë se 8 680 640 raste me COVID-19 janë diagnostikuar zyrtarisht në 196 vende dhe territore që prej fillimit të epidemisë, prej të cilave 4 029 700 janë konsideruar sot si të shëruar.Ky numër i rasteve të diagnostikuara nuk reflekton numrin real të kontaminimeve pasi shumë vende testojnë vetëm rastet që kanë nevojë për shërbim spitalor.

SHBA-ja, që ka regjistruar të vdekurin e parë nga koronavirusi në fillim të shkurtit, është vendi më i prekur në botë për nga numri i të vdekurve dhe rasteve me 119 131 vdekje për 2 222 576 raste. Të paktën 606 715 persona janë konsideruar të shëruar nga autoritetet amerikane.Pas SHBA-së, vendet më të prekura janë Brazili me 48 954 të vdekur për 1 032 913 raste, Britania e Madhe me 42 461 të vdekur për 301 815 raste, Italia me 34 561 të vdekur për 238 011 raste dhe Franca me 29 617 të vdekur për 195 953 raste.Kina, pa territoret e Hong Kongut dhe Makaos, ku filloi epidemia në fund të dhjetorit, numëron në total 83 352 raste, 27 raste të reja të premten dhe të shtunën, prej të cilëve 4 634 të vdekur dhe 78 410 të shëruar.

Europa regjistroi sot në orën 11:00 GMT, 192 158 të vdekur për 2 500 091 raste, SHBA-ja dhe Kanadaja 127 518 të vdekur për 2 323 141 raste, Amerika Latine dhe Karaibet 91 377 të vdekur për 1 959 837 raste, Azia 28 022 të vdekur për 980 592 raste, Lindja e Mesme 13 109 të vdekur për 621 260 raste, Afrika 7 661 të vdekur për 286 882 raste dhe Oqeania 131 të vdekur për 8 846 raste.

Auto Mita me një mundësi të mirë për bizneset – për çdo veturë të re, SERVISI FALAS deri në 100…

Të tjera